Kultura

“Radoznalo slonče” počinje u 18 sati

Pozorište lutaka Niš danas počinje sa emitovanjem predstava putem Jutjub kanala.

Prva predstava koju će gledaoci videti je “Radoznalo slonče”, večeras u 18 sati. Ova predstava dugo nije bila na repetroaru i mališani će sada ponovo moći da je gledaju, kažu u Pozorištu lutaka. Predstava “Radoznalo slonče” namenjena je deci predškolskog uzrasta.

“Pozorište lutaka će emitovati svoje predstave u uobičajenim terminima predviđenim za igranje predstava, četvrtkom u 18 i nedeljom u 11 sati i 30 minuta. Ostalim danima Pozorište će emitovati spotove, inserte iz predstava i druge zanimljive sadržaje vezane za luktkarstvo i pozorišno stvaralaštvo za decu i mlade”, saopštavaju iz Pozorišta lutaka.

O predstavi “Radoznalo slonče”

Nekada davno svi slonovi su imali majušne noseve. Ali to je promenio, jednom i zauvek, jedan mali radoznao slon. Predstava je puna ritma i plesa, a posebnu čaroliju i lepotu igre čine lutke. Predstavu je po romanu R. Kiplinga režirao Viktor Klimčuk, a uloge tumače Nataša Ristić, Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Tatjana Milenković.

Link ka kanalu biće objavljen na Facebook stranici Pozorišta lutaka u 18 sati. Na ovaj način Pozorište lutaka učestvuje i u kampanji “Pozorište u tvojoj sobi” koju je pokrenulo Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ kojoj su se pridružila mnoga pozorišta iz zemlje i regiona.

Naredna predstava zakazana je za nedelju u 11 sati i 30 minuta na Jutjub kanalu Pozorišta lutaka. Deca će tada moći da pogledaju pravu lutkarsku predstavu “Car žabac”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com