Društvo

Radovi studenata Fakulteta umetnosti na poklon Univerzitetu

Ogranak SANU u Nišu, Fakultet umetnosti u Nišu i Galerija Univerziteta u Nišu upućuju poziv studentima Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu za dostavljanje radova ѕa tematsku virtualnu izložbu Umetnost i bolest – umetnost i zdravlje, koja će biti uobičajeni poklon Univerzitetu  povodom  obeležavanja  51. godišnjice postojanja i rada  ove visokoškolske institucije,15. juna. Autori svoje radove šalju do 31.maja.

Na poziv se mogu prijaviti pojedini studenti i studentske koautorske grupe. Dostavljaju se digitalni snimci pet umetničkih radova (slika, grafika, skulptura, grafičkog dizajna plakata, flajera itd.).Poželjno je da radovi izvorno budu izvedeni u tehnici i u formatu koji odgovaraju digitalnom predstavljanju, kako se u virtualnom izlaganju i pregledavanju ne bi izgubile neke bitne umetničke dimenzije i vrednosti.

Snimci se dostavljaju sa pratećim podacima o autoru-autorima (ime, prezime, godina studija) i radovima (naziv rada, tehnika, dimenzije, godina izrade).

Organizatori se obavezuju da obezbede kvalifikovanu selekciju prispelih radova, koju će obaviti stručni žiri sačinjen od predstavnika Ogranka SANU u Nišu, Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu i Galerije Univerziteta u Nišu. Selektirani radovi biće postavljeni na veb-stranicu Ogranka SANU u Nišu 10. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com