Društvo

Radovi srednjoškolaca i studenata iz oblasti savremenih informacionih tehnologija na 12. IEEESTEC konferenciji

Dvanaesta IEEESTEC konferencija studentskih projekata održava se 28.11.2019. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. Ove godine preko 160 srednjoškolaca i studenata prijavilo je ukupno 82 rada iz oblasti savremenih informacionih tehnologija. Svečano otvaranje konferencije je u 10,00 časova u amfiteatru A2, a prezentacija projekata biće u holu M1 nakon otvaranja.

Na konferenciji će biti predstavljena praktična softverska i hardverska rešenja. Neki od projekata su: pametna kapija, pametni sistem za upravljanje garažom, automatizacija mini elektrana, pametan novčanik, realizacija Lego robota, alarmni sistem protiv krađe košnica, info panel pomoću elektronskog papira, govorni časovnik. Studenti će predstaviti i projekte iz oblasti veštačke inteligencije i mašinskog učenja, Internet of Things, kao i iz obnovljivih izvora energije.

Najbolji radovi biće nagrađeni u više kategorija: najbolje ocene recenzenata, najbolja praktična realizacija, rad sa najvećim inovacionim potencijalom…

Jedan rad sa konferencije nominuje se za učešće na prestižnom svetskom takmičenju IEEE R8 – Student Paper Contest.

Međunarodna konferencija studentskih projekata IEEESTEC nastala je sa idejom da na jednom mestu okupi učenike i studente sa istim interesovanjima, kako bi razmenili mišljenja i videli čime se kolege bave. Pored učesnika iz Srbije, konferencija je do sada okupila studente iz Banja Luke, Sarajeva, Skoplja, Zagreba, Sofije, Bitolja…

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com