Društvo

Radovi pri kraju na kući porodice Karimanović

Radovi na kući porodice Monike Karimanović u Suvom Dolu privode se kraju, najavljeno je na današnjoj sednici Gradskog veća. U dograđenih 40 kvadrata stambenog prostora ova porodica će se useliti za nedelju, najviše dve, a devojčica će konačno imati svoju sobu i kupatilo.

U samu sanaciju kuće, pored Grada i donatora, uključio se i Centar za socijalni rad u Nišu.

Prema rečima, gradonačelnice, nijednog trenutka bilo dileme da li će Grad pomoći ovoj porodici, već na koji način će pomoći. Ona je podsetila da im je bio ponuđen stan koji su odbili, ali da su se opredelili za rekonstrukciju kuće.

“Sve je to vrlo malo za njenu budućnost, mirniji i stabilniji život u poređenju sa onim što je devojčica preživela“, kazala je zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović, poznatiji kao „Malčanski berberin“ oteo je tada dvanaestogodišnju 12-godišnju Moniku Karimanović na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra 2019. godine, a devojčica je pronađena u selu Pasjača posle desetotodnevne potere.

Jovanović je uhapšen 5. januara na seskom groblju u rodnoj Malči i osuđen na doživotnu robiju. U KPZ Požarevac je preminuo, prema nalazima obdukcije, prirodnom smrću.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com