DruštvoEkonomija

Radovi na rekonstrukciji fontane u centru Niša, 6,5 miliona dinara za održavanje

Radovi na rekonstrukciji fontane u samom centru grada, na Trgu Kralja Milana, čije su mlaznice oštećene prilikom skupa oldajmera, uveliko su u toku. Završetak radova se očekuje već za koji dan, najavljuje gradonačelnica.

Prema rečima gradonačelnice, oštećeno je 16 mlaznica kao i tri ploče, verovatno od nekog pritiska ili automobila, kako je ranije govoreno, a za održavanje svih fontana izdvojeno je 6 i po miliona dinara bez pdv – a.  Kaže da je planirano i održavanje tri fontane u centru grada, ispred Gradske kuće, Ambasadora, i posle mnogo godina ispred  tržnog centra “Kalča”.

Radovi na rekonstrukciji fontane oštećene prilikom skupa oldajmera; foto: Niške Vesti

 

“Nedavno smo završili javnu nabavku, koja je bila i zvanična, i na portalu javnih nabavki za rekonstrukciju, ne samo postojeće fontane ispred Gradske kuće, već svih fontana u gradu, za njihovo održavanje. Ako se ne varam, suma opredeljena za te nemane je oko 6.500.000 bez pdv-a. Tu smo planirali da rekonstruišemo i održavamo tri fontane u centru grada, ispred Gradske kuće, Ambasadora, i posle mnogo godina ispred Kalče. Tu su fontane u Niškoj Banji, u Parku Svetog Save i jedna nova fontana, u Čairu. Trebalo bi posle mnogo godina da je obnovimo i održavamo. Ovih dana majstori to sređuju i verujem da će za koji dan fontana ponovo da bude prava, da ima mlazeve vode i da svetli”, kaže Sotirovski.

Foto: Niške Vesti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. Ogradite tu fontanu nekim zidom. Po tim mlaznicama i deca skaču, odrasli ih gaze. Kome je palo na pamet da u Nišu bude fontana bez ograde ili bodljikave žice.

  2. Da ste zaposlili majstor Mitu I majstor Zokija, I platili direktno njihove plate, mnogo jeftinije biste prosli, a Fontaine bi takodje radile, a majstori bi mogli da poprave I odrzavaju druge stvari. Ali onda ne bi bilo za mrs. Ali Vi niste tu da domacinski gazdujete gradom.

    1. Pa nije kinta u izgradnji, nego u održavanju, imamo primer i za puteve i za sve od 2012. naovamo.

  3. Ljudi,,prosvestite se!!!!Pa ova g-đa gradonačelnica plaća 54.000 eura za održavanje fontana.!!
    Ovo je za zatvor odmah.Ovolike pare za par fontana koje i ovako rade po 30-tak dana u godini.
    Sticajem okolnosti znam koliko je firma iz Lazarevca(u stečaju-bivši SPS-ovci)platila celokupnu
    opremu sa carinom za fontanu na trgu(8.800eura plus PDV),uveženu iz Makedonije.
    Nemam reči dokle ovaakav bezobrazluk može da traje ,a da se ćuti dok se krade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com