DruštvoZdravlje

Radovi na reknonstrukciji Infektivne klinike pri kraju

Radovi na rekontrukciji i zameni unutrašnjih instalacija- vodovodne i kanalizacione, u zgradi Кlinike za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, uveliko traju i prema rečima izvođača radova, odvijaju se po unapred utvrđenom planu i zacrtanoj dinamici.

Na desetine ljudi, od sredine januara, svakoga dana radi na sprovođenju novih instalacionih vodova unutar svih spratova Кlinike, a uređuju se i mnoge bolesničke sobe, kao i zajedničke prostorije zgrade ove organizacione jedinice niškog Univerzitetskog kliničkog centra, koja je osnovana davne 1971. godine i koja od tada, građevinski nije sagledavana.

Foto: UKC Niš

Unutrašnjost zgrade infektivne klinike polako dobija novo ruho, a kompletno je završen i prvi mokri čvor za pacijente, koji je opremljen po najsavremenijim standardima, kada je reč o zdravstvenim ustanovama, pohvalili su se u UKC Niš.

Foto: UKC Niš

Prva faza radova Infektivne klinike, za koju u ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da je pacijenti nakon rekonstrukcije neće prepoznati, biće završena krajem aprila. U drugoj fazi radova ova klinika će dobiti sistem za hlađenje i grejanje, biće zamenjena i energetska i elektro-mreža.

Dok radovi traju pacijenti pomoć na Klinici, koja je bila jedna od najznačajnijih za vreme korona virusa, mogu da potraže u Vojnoj bolnici, gde je delimično preseljena ova ustanova Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com