Društvo

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Podviniku

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima obišla je radove na izgradnji kanalizacione mreže u Podviniku, tačnije u ulici doktora Veselina Krajačića koja će uskoro biti asfaltirana, dok je za sada posipana grebanim asfaltom.

Ona je prilikom obilaska radova istakla da je dogovoreno da se ostave priključci za vodovod za nove placeve, kako bi se krenulo sa asfaltiranjem ulice, ali i da je u planu uvođenje autobuske linije za ovo naselje.

 „Dogovor je da Vodovod ostavi priključke za placeve koji nisu izgrađeni, a da mi uvrstimo u plan da asfaltiramo ovu ulicu. Ove placeve je nekad Grad prodavao, i oni su bili dužni da placeve primene nameni za tri godine, to nije urađeno, sada oni za to plaćaju konverziju zemljišta, ali ne želimo da kažnjavamo sve ove ljude koji su izgradili kuće. Ovu ulicu ćemo planirati za asfaltiranje, jer je imovinski čista. Ne mogu reći kada u ovom trenutku. Sa meštanima smo razgovarali da nam to bude prioritet. Ovo naselje se širi, i nemoguće je da u jednom trenutku imate sve, i vodovod, i kanalizaciju i osvetljenje. Dosta je urađeno. Sada ćemo videti da li možemo da uvedemo autobusku liniju“,  kazala je Sotirovski.

Prema rečima predsednice Gradske opštine Pantelej, Nataše Stanković, ovo je jedna veoma važna strateška tačka za gradske opštine Pantelej i Crveni Krst.

Foto: N.P.

“Početak ove vodovodne mreže se katastarski nalazi na teritoriji GO Crveni Krst, ali prolazi do GO Pantelej, do Fazanerije i  novog rezervoara za vodu, koji je vrlo važan za potencijalni razvoj ovog naselja. Ovde se krenulo sa izgradnjom, mnogi ljudi su već izgradili svoje kuće i naselili se. Biće veoma važno za buduće stanovnike ovog naselja“.

Dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst, kazao je da se ove dve gradske opštine na ovaj način ponovo povezuju jer je prva veza nastavak izgradnje Somborskog bulevara.

  „Najzadovoljniji će biti stanovnici naselja Donji Komren , Čamurlije i Podvinik . Rešava se pitanje vodosnabdevnja stanovnika ovih naselja. Asfaltirali smo preko 40 ulica, završava se kolektor u Medoševcu i Popovcu. Za poslednjih 15 godina nije ovoliko urađeno kao za ove dve godine“, priča Milutinović.

 

Foto: N.P.

 

  „Ova kanalizaciona mreža služi za ispiranje rezervoara Vinik 2. Na taj način kada budemo stavili u funkciju rezervoar Vinik 2, moći ćemo da dobijemo nove količine vode za naselje Branko Bjegović, a u daljim fazama prema Toponičkom putu. To znači formiranje druge visinske zone severozapad, i rešavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdevanja za stanovnike iznad Toponičkog puta. Ovo je samo prva faza stavljanja rezervoara u funkciju, a on će obezbediti vodu za naselja na Toponičkom putu“, pojašnjava je v. d. direktora JKP „Naissus“, Goran Milosavljević.

Lela Mutavdžić, meštanka ovog naselja kazala je da je većina kuća počela da se gradi kada je prošla kanalizacija i voda.

“Svi koji ovde  imamo kuće počeli smo da gradimo kada je krenula infrastruktura. Mada smo suprug i ja krenuli i ranije, kada nije bilo struje ni vode. Na agregatu smo živeli pet-šest godina. Posle kada je prošla struja sve je išlo lakše. Sada svu čekaju asfalt, a onda će početi da grade na svojim placevima“, završava ona.

Foto: N.P.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com