Društvo

Radovi na izgradnji fontane i rekonstrukciji tvrđavskog mosta teku po planu

Radovi na rekonstrukciji centralnog gradskog trga za sada teku utvrđenom dinamikom, kaže Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša. U toku je popločanje Ulice 7.jula. Ona će biti završena u naredna dva do tri dana, a nakon toga kreće popločanje granitom prostora ispred Gradske kuće, montaža potapajućih stubića i ostalih elemenata za regulisanje saobraćaja u ovom delu trga.

„I radovi na novoj fontani teku utvrđenom dinamikom“, dodaje Milošević. „U toku je izrada korita za fontanu, a nakon toga krenuće izvođenje hidromašinskih instalacija“.

Uveliko se radi i na rekonstrukciji mosta.

 

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika

„Kada se radi o mostu u toku je pekarenje čelične konstrukcije, to je jedna složena operacija, radovi teku noću zbog konfora građana i funkcionisanje mosta.Tokom ovih radova stvara se velika prašina pa nije prigodno raditi u toku dana kada je frekvencija ljudi na mostu velika. Paralelno sa tim se radi farbanje i zaštita mosta tako da su u pitanju radovi koji su, uglavnom, nevidljivi ali od velikog su značaja za funkcionisanje mosta, odnosno održavanje čelične konstrukcije. Očekujem da za tridesetak dana to bude završeno, a nakon toga da pređemo na izradu same ograde i gornjeg dela mosta, odnosno same površine na koju će se gaziti“, zaključuje Miloš Milošević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com