Društvo

Radovi na dogradnji Ustanove “Mara”

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade Centra “Mara” uveliko su u toku, a prema rečima nadležnih, nadogradnjom “dnevnog boravka” će se omogućiti da se lista čekanja smanji ili da je gotovo nema. Predviđen rok za završetak radova je 31. jul ove godine.

Kako navodi gradonačelnica Niša Dragane Sotirovski, 600 000 dolara iznosi donacija Američke Vlade za rekonstrukciju tog objekta. Predviđeno je da Centar bude proširen za 200 kvadratnih metara.

“Na evidenciji Centra za socijalni rad imamo listu čekanja za decu koja boluju od autizma i to nam je negde najproblematičnije, jer vi ne možete da radite u velikoj grupi sa tom decom. Tako da će nadogradnjom Dnevnog boravka omogućiti da se ta lista čekanja smanji ili da je nema”, kaže Dušica Davidović, pomoćnica gradonačelnice i gradska većnica resorno zadužena za socijalna pitanja.

Davidović dodaje da se moraju ispunjavati uslovi i kriterijumi prijema u “Dnevni boravak”. Roditelji i staratelji dece sa smetnjama u razvoju  moći će da na nekoliko dana povere na čuvanje stručnom osoblju u Ustanovi socijalne zaštite “Mara”, u okviru usluge “Predah smeštaj”. 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com