Virus KoronaZdravlje

„Radon“ od danas ponovo privremena kovid bolnica

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, stacionar „Radon“ u Niškoj Banji od danas je ponovo u kovid sistemu, potvrdila je direktora Instituta za lečenje i rehabilitaciju „Niška Banja“ Marina Deljanin Ilić.

„Očekujemo prijem prvih pacijenata, nakon njihove trijaže na Klinici za infektivne bolesti u Nišu. Raspolažemo sa 100 postelja, od kojih je 50 sa kiseoničkom potporom“, izjavila je Deljanin Ilić.

Prema njenim rečima, do sada je u „Radonu“ lečeno više od 1.200 pacijenata obolelih od korona virusa. „Ovo je četvrti put da stacionar postaje privremena kovid bolnica.

U „crvenoj zoni“ bio je ove godine do marta. Sada imamo već razradjen sistem prelaska u kovid sistem i pripreme su mnogo brže nego ranije“, kazala je Deljanin Ilić.

Prema njenim rečima, Institut će nastaviti za lečenjem pacijenata obolelih od drugih bolesti, ali u smanjenom obimu, jer će najveći broj zaposlenih biti angažovan u „Radonu“.

„Radiće po dve kardiološke i dve ili tri reumatološke anbulante, ambulanta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i terapijski blok za pacijente sa teritorije Niša. Radiće i sala za ortopediju, za planirane operacije kukova“, navela je Deljanin Ilić.

U stacionaru „Terme“, dodala je, biće zbrinuto 60 do 70 pacijanata koji će imati rehabilitaciju neophodnu nakon infarka miokarda i operacija na srcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button