Zabava

“Radon” izlazi iz kovid sistema

Epidemiološka situacija u UNK Niš što se tiče pacijenata sa Kovidom 19 je prilično stabilna. To znači da u ovom trenutku imamo na Klinici za ginekologiju jednu trudnicu i jednu porodilju pozitivne na kovid 19. Na Dečijoj klinici se nalaze tri pozitivna detata, dok je na Infektivnoj klinici hospitalizovano 33 kovid pacijenata, rekao je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

Prema njegovim rečima, na intezivnoj nezi crvene zone UKC Nis je 13 pacijenata, a u stacionaru njih 32.

“To su dobre brojke i najavljujem izlazak Niške Banje iz kovid sistema i oni mogu da nastave sa osnovnom delatnošću”, istako je profesor dr Zoran Perišić, direktor UKC Niš.

Perišić dodaje da, iako je trenutna epidemioloska situacija stabilna, nije vreme za opustanje.

“Iskustvo iz prethodnog talasa nam kaže, i to treba istaći, da se mnogo  toga može promeniti u kratkom vremenskom periodu.Novi soj koji se pojavio i koji će izvesno doći u Srbiju ne znamo kakav će efekat napraviti. Zbog toga smatram da procenat vakcinacije mora da bude veći. Dolaze slave, Nova godina, raspust, zimovanje, Božić. Puno vremena ćemo provoditi sa dragim ljudima  ali i sa nepoznatim osobama i ponovo moramo da se vratimo na vakcinu koja nema alternativu. Sa jedne strane imate bolest, sa druge metodu koja sa velikom verovatronoćom može tu bolest da spreči ili ako se javi da bude sa lakšim kliničkim oblikom. Od  vakcine u Srbiji još niko nije umro, a od korone znamo koliko osoba više nije sa nama. Vakcinacija nema alternativu”, još jednom je istakao profesor dr Zoran Perišić.

Prema Perišićevim rečima, lekari u crvenoj zonu očekuju donosenje 13. protokola za lecenje kovid pacijenta, koji bi mogao da podrazuimeva i koriscenje novih, specijalizovanih kovid lekova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. To je moralo da se desi jos pre 2-3 nedelje a ne da zbog 10-20 pozitivnih,koji su trebali biti prebaceni na Infektivnoj klinici u Nisu,svoje mesto za rehabilitaciju ceka 300 pacijenata,koji vec zavrsili svoju rehabilitaciju i zamenilii bi ih novi.Sramota sta se radi sa Institutom Niska banja ali i u samom Institutu jer su na rukovodecim mestima totalno nesposobni ljudi,koji su tu samo zahvaljujuci sto su vladajucoj partiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com