Sport

Radnički vodi omladince na pripreme u Tursku

Niški Radnički uveliko se priprema za nastavak uspešne sezone, u kojoj su postignuti istorijski rezultati.

Fudbaleri niškog tima sredinom nedelje putuju u turski Belek, gde će obaviti glavni deo priprema za prolećni deo sezone u Superligi Srbije.

Za Tursku kreće 35 članova najtrofejnijeg niškog fudbalskog kluba, tu su ovog puta i petorica omladinaca: Milorad Kojić, Aleksa Jovanović, Petar Ristić, Petar Ćirković i Marko Petrović, kao i mlada pojačanja Nikola Čumić i Petar Petrović.

“Naporan rad i najateži deo priprema čeka nas u Turskoj, bitno je da imamo što više igrača u pogonu. Zato sam odlučio da na put povedem i petoricu mladih fudbalera, koji će imati priliku da mi dokažu da možda već na proleće zaslužuju šansu u prvom timu. Radnički je ozbiljan klub, sve stvari se rade temeljno i po unapred pripremljenom programu, tako da je veoma važno da što pre iz omladinskog pogona dobijemo igrače koji će moći da odgovore zadacima na najvišem nivou”, kaže prvi strateg Radničkog Nenad Lalatović.

On dodaje da je ovo najbolja poruka za sve ostale igrače iz Omladinske škole Radničkog, jer on prati svaki njihov korak i čim neko odskači, taj dobije šansu, ističe lalatović.

Niški Radnički će u  Turskoj odigrati pet kontrolnih mečeva. Protivnik Nišlijama će 26. januara biti slovačka Podbrezovia, tri dana kasnije sledi duel sa ruskim Avangardom iz Kurska, a prvog dana februara Radnički će odmeriti snage sa Spartakom iz Trnave, koji je ove sezone igrao grupnu fazu Lige Evrope, a letos je eliminisan od Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Za 3. februar dogovoren je duel sa ruskom Čajkom, a poslednji meč igraće se 5. februara protiv člana ruske Premijer lige Rubina iz Kazanja, koji je svakako najzvučnije ime od svih protivnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com