Sport

Radnički startovao “mlazne motore”: Lalatović sa niškim timom želi trofej (FOTO)

Niški Radnički počeo je pripreme za prolećni deo sezone, prozivkom na stadionu Čair.

U ovom prelaznom roku sa Čaira su otišli Aleksandar Stanisavljević i Siniša Babić. Nikolu Drinčića i Borivoja Ristića očekuju u klubu, nakon sastanka sa upravom kluba i preciziranja nastavka saradnje. Riota Noma kasni sa dolaskom iz Japana.

Niški tim ima velike planove za nastavak sezone kako u Superligi gde zauzima drugo mesto na tabeli sa 50 osvojenih bodova nakon 21 odigranog kola. Plasman u četvrtfinale nacionalnog Kupa, najavljuje borbu i na tom planu, gde će niški fudbaleri odmeriti snage sa Vojvodinom iz Novog Sada u utakmici zakazanoj za 13. mart.

Glavni deo priprema za nastavak sezone biće organizovan u turskom Beleku, gde su planirane prijateljske utakmice sa klubovima iz regiona.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović je još jednom potvrdio da sa niškim timom želi trofej, zbog čega je i ostao na Čairu.

Ugovor sa Radničkim sam produžio pre svega zbog velike želje da nastavim sa Tončevom i Radničkim ono što sam započeo u jesenjem delu prvenstva. U prvom delu sezone krenuli smo u ispisivanje nove istorije Radničkog i planiramo da nastavimo sa tim i u budućnosti. Moja velika želja, kao i želja prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva je da ove godine pokušamo da osvojimo trofej, mada je konkurencija veoma jaka. Imao sam ozbiljnu ponudu iz inostranstva, išao samo tamo i na pregovore, ali je prevagnula moja želja da ostanem uz porodicu i da u Nišu završim započeti posao“, rekao je Lalatović.

On je najavio i promene kada je igrački kadar u pitanju.

“Trenutno mi je najvažnije da sastanak Tončeva i Nikole Drinčića bude uspešan i da Drinčić ostane ovde do kraja sezone. To je jedan od najboljih igrača lige, koji nam je od izuzetne važnosti i naše najveće pojačanje biće njegov ostanak u Nišu”, rekao je prvi strateg Nišlija.

Sportski direktor Radničkog Marko Jovanović najavio je nova pojačanja.

“Doveli smo Nikolu Čumića i Petra Petrovića, krilne igrače, od kojih očekujemo da opravdaju očekivanja u dresu Radničkog. Očekujem da će predsenik Tončev dogovoriti nastavak saradnje sa Drinčićem i Ristićem i da će nam se oni već sutra pridružiti. Potreban nam je i jedan ofanzivni vezni igrač, sa jednim smo u poodmakloj fazi pregovora”, istakao je Jovanović.

Odmah nakon konferencije za medije predstavljeno je još jedno pojačanje Marko Živković, fudbaler koji nastupa na poziciji desnog beka.

Niški fudbaleri su odradili lekarske preglede, a već sutra kreću sa treninzima dva puta dnevno.

Niški fudbaleri odmeriće snage u nastavku sezone na domaćem terenu prvo sa Čukaričkim u meču 22. kola Superlige Srbije koji je zakazan za 16. februar.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com