Sport

Radnički UPALIO MOTORE: Fudbaleri testirani na koronavirus, svi negativni

Nakod dva meseca pauze fudbaleri niškog Radničkog nastavljaju sa treninzima.

Trener niških fudbalera Radoslav Batak kaže da poštuju sve preporučene mere i spremaju se za nastavak takmičenja.

Radoslav Batak, trener FK Radnički

“Svi smo zdravi, testirani na koronavirus i svi smo negativni. Došli smo zdravi i da znamo da ne može da bude komplikacija, jer čemu onda trening i kasnije takmičenja ako se nešto ne daj Bože iskomlikuje. Dobili smo pre treninga rezultate kakve smo očekivali, svi smo negativni”, kaže prvi strateh niškog Radničkog.

Uslovi su stečeni za nastavak treninga dodaje on i ističe da svi u klubu poštuju mere koje je naložio Fudbalski Savez Srbije ali pre svega lekari epidemiolozi.

“Nadam se da su Vlada Srbije i Fudbalski Savez  preduzeli sve mere i da znaju šta rade. Mi smo ovde preduzeli sve mere i radimo u dve grupe, pravimo razdaljinu između igrača i ne pravimo nikakva okupljanja”, kaže trener niškog Radničkog.

Šef stručnog štaba ističe da će treninzi biti koncipirani prema tome kako će nastavak sezone biti organizovan i dodaje da je igračima neophodno tri do četiri sedmice priprema da se potpuno vrate u igračku formu, dok sve ostalo zavisi od puno faktora.

“Imali smo veliku pauzu, mi smo igračima dali program kako da treniraju kod kuće, ali to svakako nije moglo da adekvatno zameni prave treninge”, rekao je Batak na današnjem treningu koji je održan na pomoćnom terenu Radničkog.

Ranije je iz uprave niškog Superligaša istaknuto da “Radnički ne pristaje na prekrajanje pravila” o nastavku takmičenja o kojoj su Niške Vesti već pisale.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com