Sport

Čvrstvo na drugom mestu: Radnički u Niš donosi još tri boda

Niški Radnički savladao je u gostima Proleter iz Novog Sada u meču 16. kola Super lige Srbije sa 2:1.

Proleter je bio mnogo bolji na startu meča pa je i samo prvo poluvreme pripalo domaćinima. Niški tim ponovo nije predvodio trener Nenad Lalatović, što nije smetalo fudbalerima da dominiraju tokom drugog poluvremena.

Inicijativa se Novosađanima isplatila, pa su poveli u 14. minutu. Čović je u punom trku silovito šutirao sa 20-ak metara,a lopta je zakačila Jovanovića i prevarila golmana Ristića, za 1:0, piše na sajtu niškog kluba.

Novosađani su dobrom igrom sačuvali prednost u prvom poluvremenu, ali su se u nastavku stvari na terenu promenile. Radnički, koji je nastupio bez nekoliko prvotimaca, zagospodario je terenom, pa su šanse ispred gola Proletera počele da se ređaju kao na traci.

Najbolju priliku na utakmici imao je Haskić, kada je u 59. minutu izašao je sam pred Vesića, ali je šutirao pravo u golmana Proletera. U 65. minutu tri puta je u okvir gola domaćina šutirao Ranđelović, ali je u sva tri navrata uspešniji bio Vesić, a nakon bombe iz trećeg pokušaja, golman Proletera je loptu izbacio u korner posle koga je dosuđen penal za Radnički zbog prekršaja Lambulića nad Haskićem.

Upravo je Haskić bio siguran realizator sa 11 metara u 68. minutu, za 1:1.

Trenutak odluke dogodio se minut kasnije. Nikodijević je sjajno prošao po levoj strani, zavrnuo loptu u peterac, a nesrećni Lambulić je nespretno reagovao u pokušaju da otkloni opasnost i lobovao svog golmana, za 1:2.

Domaći se od tog šoka nisu oporavili do kraja utakmice, a gosti su mogli da i ubedljivije slave. Lazar Ranđelović je imao još jednu odličnu priliku, a Jovanović je pogodio prečku u 90. minutu.

Nakon reprezentativne pauze, u narednom kolu na niški “Čair” dolazi Crvena zvezda 24. novembra.
________________________________________
PROLETER – RADNIČKI NIŠ 1:2 (1:0)
Sudije: Dalibor Manojlović (Knjaževac), Milan Minić (Niš), Ivica Stojanović (Aleksinac).
Strelci: – 1:0 u 14. Čović, – 1:1 u 68. Haskić (jedanaesterac), – 1:2 u 62. Lambulić (autogol)
Žuti kartoni: Lambulić (Proleter)
PROLETER: Vesić, Tanasin, Andrejević, Lambulić, Mitrović, Mićić, Čolović, Bukorac (od 46. Šćepanović), Novaković (od 71. Jovanović), Čović (od 55. Vukobratović), Mirosavljev.
RADNIČKI NIŠ: Ristić, Todorovski, Mijailović, Bondarenko, Stanković, Noma, Aleksandar Jovanović, Ranđelović, Damnjanović ( od 57. Nikodijević), Stanisavljević (od 46. Grbić), Haskić (od 76. Aleksa Jovanović).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com