Sport

Radnički – Spartak Varna 1:0

Fudbaleri Radničkog pobedili su Spartak iz Varne rezultatom 1:0, u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u turskom Beleku.

Trenutak odluke u duelu niškog tima protiv lidera bugarske Druge lige desio se u 18. minutu, kada je ukrajinski napadač Pavlov sjajno izveo slobodan udarac i savladao golmana Spartaka.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak je u ovom duelu isprobao nekoliko taktičkih varijanti, a šansu je uglavnom ukazao mladim igračima, novajlijama,  kao i onima sa nešto manjom minutažom tokom jesenjeg dela sezone. Radnički je imao više od igre i zrelije šanse, zasluženo je pobedio, mada su i Bugari u nekoliko navrata bili opasni po gol.

Radnički je ovaj susret počeo u sledećem sastavu: Dujmović, Bjeličić, Ćirković, Bogdanović, Savić, Arsić, Mesarović, Tomić, Kasalica, Štulić i Pavlov. Kasalica se povredio u 20. minutu,  a umesto njega je ušao Spasić.

Tokom drugog poluvremena šansu su dobili: Dimitrije Stevanović, Dušanić, Štavljanin, Ilić, Sagitov, Jovanović, Jovičić i Adamović.

Podsećamo da su izabranici Radoslava Bataka prvi kontrolni meč u Turskoj odigrali u nedelju, kada su remizirali sa poljskim Pjast Glivicama rezultatom 1:1, dok su u drugom, u sredu, poraženi od slovačkog Ružemberoka sa 2:1.

Niški tim će odigrati još tri meča u Turskoj. Sa ruskim Himkijem 1. februara i ruskim Torpedom iz Moskve 4. februara. Generalna proba će biti 5. februara protiv kazahstanskog Kairata, učesnika grupne faze ovosezonske UEFA Lige Konferencija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com