Sport

Radnički slavio u Senti

Radnički je savladao TSC u gostima rezultatom 3:1, a strelci su bili Stoiljković, Kojić i debitant Đuranović.

Niški tim je pružio sjajnu partiju u Senti, najbolju od početka sezone.

Nadigrao je predstavnika Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope u svim elementima fudbala, a imao je još nekoliko stopostotnih šansi da zabeleži ubedljiviji trijumf.

Ekipa Radoslava Bataka povela je u 45 minutu golom Stoiljkovića. Na 2:0 je povisio Kojić efektnim pogotkom u 72. minutu, a na 3:0 debitant Đuranović u 81. minutu. Jedini gol za TSC dao je Lukić iz penala u 94. minutu.

Kod prvog gola Kojić je asistirao Stoiljkoviću, koji je plasirao loptu u nebranjenu mrežu. U 72. minutu Kojić je fantastičnim udarcem sa 16
metara pogodio gornji desni ugao gola Filipovića, da bi Đuranović preciznim šutem sa 18 metara postigao treći pogodak za Nišlije.

Radničkom je ovo peta pobeda u ligi, a prva u gostima i sada se probio u sam vrh tabele sa 15 bodova. TSC je ostao na osam bodova na svom kontu.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak bio je prezadovoljan nakon meča.

“Ovu pobedu posvećujem mojim igračima. Naporno su trenirali, odrekli su se mnogih stvari u prethodnom periodu, ali ta cena mora da se plati zarad ovakve igre i dobrih rezultata. Danas smo bili odlični na svim delovima terena. Vršili smo presing kakav ja zahtevam, bili smo
agresivni na sredini terena, smireni u odbrani, a da smo bili efikasniji u napadu i iskoristili sve šanse, dosta bi ubedljivije slavili. TSC je
pre ove utakmice bio favorit na papiru, ali mi smo pokazali da idemo uzlaznom linijom i ubeđen sam da u nastavku prvenstva možemo još bolje.

Zadovoljan sam kako su se novajlije Momčilović i Đuranović uklopili u tim, danas su dobili šansu i iskoristili su je na pravi način. Jedina loša stvar sa ove utakmice je povreda Petrovića, ali nadam se da nije ništa strašno. Nemamo puno vremena da slavimo, čeka nas još teža utakmica u sledećem kolu protiv Čukaričkog u Nišu i već od večeras se okrećemo pripremi za taj meč”, rekao je Batak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com