SportНекатегоризовано

Radnički se oprostio od Evrope, posle penala poražen od Gzire

Fudbaleri Radničkog iz Niša nisu uspeli večeras da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, pošto su na svom terenu izgubili od Gzire posle penala.

Nakon 2:2 na Malti, regularnih 90 minuta na Čairu zavrešeno je identičnim rezultatom, posle produžetaka bilo je 3:3, a posle penala 3:1 za Gziru.

Nišlije su tri puta vodile golovima Antona Tolordave u 15, Save Petrova u 77. i Aleksandra Pejovića u 102. minutu sa penala. Međutim, Gzira se tri puta vraćala u meč preko Žefersona u 15. i 12 minutu nadoknade vremena u drugom poluvremenu i Maksuela u 117. minutu.

Utakmica je počela dobrim prilikama na obe strane, prvo su Lazar Arsić i Petrov propustili šanse na jednoj, a potom je na drugoj strani šut oprobao i Niki Muskat.

Domaći tim je poveo u 14. minutu golom Tolordave koji se posle kornera najbolje snašao na peteru i poslao loptu iza leđa golmana Gzire Darijana Žarkova.

Slavlje na Čairu nije potrajalo ni minut, pošto je ekipa sa Malte već u prvom narednom napadu stigla do izjednačenja. Posle duge lopte, Žeferson je bio bolji u duelu od dvojice igrača Radničkog, sjajno je šutirao sa 15 metara i loptu od prečku poslao u mrežu Nišlija.

Radnički je do kraja prvog poluvremena imao inicijativu, ali se na odmor ipak otišlo rezultatom 1:1.

U nastavku nije bilo mnogo pravih prilika sve do 76. minuta kada je Lazar Jovanović slabo zahvatio loptu glavom, ali je Radnički već u narednom minutu stigao do novog vođstva.

Posle kontranapada Nišlija, lopta je stigla do Petrova koji je bio uporan u kaznenom prostoru i na kraju uspeo da savlada golmana gostujućeg tima.

Ubrzo posle tog gola Radničkog, meč na Čairu je bio prekinut na osam minuta pošto se jedan od reflektora na stadionu ugasio.

I dok su svi na Čairu čekali kraj, u poslednjim sekundama utakmice, u 12. minutu nadoknade, Gzira je preko Žefersona stigla do izjednačenja i produžetaka.

Treće vođstvo Radničkom doneo je kapiten Pejović u 102. minutu sa penala, a za novo izjednačenje Gziri pogodio je Maksuel u 117. minutu, pa je ovaj dvomeč rešen posle penala.

Pejović i Rioeji Mićibući su pogodili prečku, dok je šut Petrova odbranio golman Gzire, pa je klub sa Malte na kraju prvi put u istoriji stigao do treće runde kvalifikacija nekog evropskog takmičenja.

Utakmicu na Čairu pratio je i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

Gzira će u narednom kolu kvalifikacija igrati protiv austrijskog Volfsbergera.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com