Sport

Radnički protiv Javora za izlazak iz krize

Fudbalere Radničkog, nakon debakla u Čajetini i preranog ispadanja iz Kupa očekuje duel sa Javor-Matisom u okviru 11.kola Superlige Srbije.

Iako su najavljivali najveće ambicije u domaćem Kupu i plasman u samu završicu, Radnički je doživeo poraz već u prvom kolu jer je ekipa Zlatibora bila uspešnija u penal seriji (7:6).

Sama se nametnula ova tema na početku današnje konferencije za medije, a šef je izrazio veliko žaljenje zbog rezultata i, kako kaže, odnosa pojedinih igrača prema grbu Radničkog:

“Mi smo juče održali sastanak sa igračima na kojem je prisustvovalo i rukovodstvo kluba. Igrači su sankcionisani zbog ovakvog pristupa utakmici. Nisu ispoštovali dogovor da od prvog minuta krenemo maksimalno angažovano. Svi smo se juče pogledali u oči i rekli jedni drugima šta imamo. Nadam se da će nakon toga uslediti dobri rezultati.” rekao je Jević.

Šef je istakao da nije zadovoljan nekim igračima i da ga “neke individualne greške mnogo koštaju”.

Što se tiče predstojeće utakmice protiv Javora, Jević kaže da će ekipa pokušati da se vrati na kolosek i da će svi dati svoj maksimum kako bi se to postiglo:

“Najspremniji igrači će izaći na utakmicu i to će biti dovoljno za 3 boda. Javor je ekipa koja igra defanzivno i nisko i moramo da budemo pametni da iskoristimo njihove nedostatke. Cvetković je najveća opasnost po nas.”, dodaje šef.

Što se zdravstvenog biltena tiče Saša Stojanović je pod znakom pitanja zbog prehlade, Slaviša Stojanović je još uvek van pogona, dok se Tomić polako vraća u trenažni proces. Travančić se nakon povrede vratio u tim, u meču sa Zlatiborom.

Iako je neizvestan za naredni duel, Saša Stojanović je takođe izneo svoja očekivanja od meča sa Javorom. On kaže da će rival verovatno pokušati da iskoristi psihički pad nakon nešto lošije serije našeg tima ali da ekipa ima dva dana da se pripremi za pobedu koja će im vratiti samopouzdanje.

Prvi golman Radničkog, Mladen Živković, dodaje da je najvažnije to kako će ekipa odeagovati i odgovoriti na “kriznu situaciju” koja ih je zadesila. Tvrdi da su ljudi unutar kluba prepoznali tu situaciju i da imaju adekvatan odgovor, kao i da će iz svega izvući pouku.

U međusobnim duelima stanje je polovično, pa su u prethodnih 5 okršaja po dva puta slavili Radnički i Javor, a u jednom meču bodovi su podeljeni.

Utakmica na Čairu igra se u nedelju sa početkom u 19 časova. Karte se mogu kupiti na dan utakmice po standardnim cenama od 150,300 i 1500 dinara (biletarnica hale Čair 10-19h i biletarnica na istočnoj tribini 17-19h).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com