Sport

Radnički prekinuo post; Puna mreža Zemuna za izlazak iz krize

Fudbaleri Radničkog uspeli su da se nakon serije od šest utakmica bez trijumfa izdignu i savladaju protivnika koji je u 18. kolu Superlige Srbije gostovao na Čairu.

Izabranici Milana Đuričića slavili su protiv gostiju iz Zemuna rezultatom 4:1 (2:1).

Nakon desetak minuta igre Radnički je već poveo i stavio do znanja da neće dozvoliti Zemuncima da se nadovežu na negativan niz otpočet još u 12.kolu sa Spartakom.

Nakon odličnog centaršuta Slaviše Stojanovića, Pavkov je zahvatio volej i matirao Ostojića za 1:0. 

16.minut doneo je novi gol i rezultatsku prednost od 2:0. Nakon što je Mrkić fauliran na 25 metara od gola, niški vezista Lazar Arsić još jednom je pokazao da je jedan od najboljih izvođača “slobodnjaka” u ligi. Arsić je prebacio živi zid a Ostojić bio nemoćan da loptu spreči da uđe u mrežu.

Gosti su desetak minuta pre kraja prvog dela igre uspeli da umanje prednost Radničkog, a precizan je bio Beljić, pa se rezultatom 2:1 otišlo na kratku pauzu.

Mrkić je u 58.minutu prevario dvojicu čuvara nakon čega je centaršutom pronašao svog imenjaka Tomića. Tomić je glavom poslao loptu pravo iza leđa golmana Ostojića za 3:1.

Konačnih 4:1 postavlja Mrkić koji je odličnu partiju protiv Zemuna zasluženo krunisao golom. Dosuđen je penal nakon igranja rukom a Mrkić je bio siguran i precizan sa bele tačke u 76. minutu.

Radnički je sada sedmi na tabeli sa 27 bodova, a narednom kolu dočekuje Mačvu. Taj meč će se odigrati u sredu od 17 časova.


18. kolo Superlige Srbije: FK Radnički – FK Zemun 4:1 (2:1)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 600

Sudija: Miloš Đorđić (Novi Beograd).

Strelci: 1:0 – Pavkov, 2:0 – Arsić, 2:1 – Beljić, 3:1 – Tomić, 4:1 – Mrkić (P).

RADNIČKI: Živković, Raspopović (od 78. Petrović), Simunović (od 46. Miladinović), Stanković, Aksentijević, Tomić, Noma, Arsić, Mrkić, Slaviša Stojanović (od 86. Jovanović), Pavkov.

ZEMUN: Ostojić, Božović, Vuković, Bubanja, Kiso, Luković (od 85. Stojanović), Mladenović (od 68. Lasickaš), Pajović, Asani, Marković, Beljić (od 77. Đalović).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com