Sport

Radnički poražen u Subotici iz dva penala i uz crveni karton

Privukla je derbi utakmica 36. kola fudbalske Superlige veliki broj gledalaca na gradski stadion u Subotici, gde je oko 5000 ljubitelja fudbala imalo prilike da pogleda pravu takmičarsku, borbenu utakmicu između Radničkog i Spartaka. Ulog je bila treća pozicija koja sigurno vodi u evro kvalifikacije, a Spartak je slavio sa dva gola iz penala.

Loše je krenulo po gostujući tim od samog početka. Radnički je več u 15. minutu igre napravio prinudnu izmenu kada je na teren umesto povređenog Stanisavljevića istrčao Mrkić.

Jočić je sa centra poslao dugu loptu ka vezisti Šimuri koji nije iskoristio veliku priliku za domaće. Šutirao je preko gola u 17. minutu.

Na isteku 23. minuta nije uspeo najpre Noma a potom i Pavkov da nameste nogu i skrenu loptu u gol nakon lepog pasa sa leve strane, pa je ova šansa Radničkog ostala neiskorišćena.

U prvom delu igre Nišlije su bile konkretnije i u 3 navrata viđena je gužva pred golom Ostojića, međutim nijednu šansu nisu pretvorili u pogodak.

Foto: Niške Vesti

U drugom delu igre terensku inicijativu su u potpunosti preuzeli domaći fudbaleri.

Ekipa Radničkog ostala je početkom drugog poluvremena sa desetoricom igrača na terenu. Nakon napuštanja terena jednog od ključnih igrača u napadu Stanisavljevića, teren je napustio i Milan Pavkov koji je dobio žuti karton u 49. minutu, a par sekundi kasnije i drugi zbog prigovora.

U 57. minutu Kerkez je zahvatio loptu glavom ali je dobro pozicioniran bio golman Radničkog Živković koji je uhvatio loptu.

Dva minuta kasnije japanski internacionalac Šimura nije iskoristio još jednu stopostotnu šansu kada je na ivici šesnaesterca pokušao glavom da savlada Živkovića ali je lopta otišla van okvira gola.

Dobro su se ispromašivali domaći u prvih nekoliko minuta drugog dela igre, ali su dobili priliku da sve to materijalizuju nakon 64 minuta igre. Nakon duela sa Stankovićem Čečarić je pao u šesnaestercu gostiju, a sudija Obradović pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Nikolić koji dovodi “plave golubove” do vođstva od 1:0.

Noma je par minuta kasnije poslao upotrebljivu loptu Slaviši Stojanoviću koji je sa ivice šesnaesterca lepo šutirao po zemlji, ali je Ostojić ukrotio njegovu loptu.

Glavni sudija meča Srđan Obradović svirao je još jedan penal za domaće u 78. minutu a siguran sa bele tačke ponovo je bio Nikolić.

Utakmica je završena rezultatom 2:0 i Spartak je preuzeo treću poziciju Radničkom. Nišlije su još uvek u trci za Evropu, međutim potrebno je da Partizan osvoji Kup Srbije, a Radnički ostane na 4.mestu.

U poslednjem kolu Radnički će igrati sa kruševačkim Napretkom.


Superliga Srbije, 36. kolo: FK Spartak – FK Radnički 2:0 (0:0)

Stadion: Gradski, Subotica

Gledalaca: 5000

Sudija: Srđan Obradović

Žuti karton: Mrkić, Simunović, Pavkov, Mijailović (Radnički) Crveni karton: Milan Pavkov (Radnički)

Strelci: 1:0 – Nikolić (penal, 64.min); 2:0 – Nikolić (penal, 78.min)

FK SPARTAK: Ostojić, Ćalasan, Čečarić (od 80. Đuričin), Glavčić, Jočić, Kerkez, Nikolić, Savković (od 83. Dunđerski), Shimura, Stojković, Vukčević (od 88. Tekijaški).

FK RADNIČKI: Živković, Jovanović, Babić (od 58. Saša Stojanović), Mićić, Mijailović, Noma, Pavkov, Simunović, Stanisavljević (od 15. Mrkić), N. Stanković, Slaviša Stojanović (od 81. F. Stanković).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com