Sport

Radnički poražen u Lazarevcu, opstanak traži u baražu sa Inđijom

Radnički je u poslednjem kolu plej-auta Superlige Srbije pretrpeo poraz od Kolubare u Lazarevcu rezultatom 2:1(0:0).

Iako je ekipa Kolubare, nakon kazne i oduzimanja 9 bodova, “osigurala” direktno ispadanje iz lige, ipak je ovu utakmicu odigrala borbeno i sa puno žara ostvarila prvu pobedu u ple-autu. Sa druge strane Nišlije, iako im je pobeda garantovala opstanak u ligi, opet su izgledale neubedljivo i uspeli su da sebi još više zakomplikuju situaciju.

Jeste četa Dragan Šarca u meč ušla sa dosta kadrovskih problema, ali su Meraklije ipak očekivale pobedu nad prežaljenom Kolubarom. Međutim slika na terenu je bila drugačija, od starta je Kolubara napadala, a Radnički se grčevito branio. Ko zna u kom pravcu bi otišao meč da je Pejović iskoristio jedanaesterac za Nišlije na startu drugog poluvremena. Tada je golman Kolubare Stanivuković, prvo skrivio, a zatim i odbranio penal kapitenu Nišlija.

U nastavku Đuranović dovodi Lazarevčane do vođstva, da bi Škrbić brzo vratio rezultatsku ravnotežu. Sve do 90. minuta Nišlije su bile u igri jer igrom slučaja ni Javor, a ni Radnik nisu imali vođstvo, ali onda se za tren sve promenilo. Prvo je Javor poveo u Kruševcu, što je spustilo Radnički ispod crte bezbedne zone. Niški fudbaleri nakon te vesti kreću na sve ili ništa i istog trenutka bivaju kažnjeni kada Ćosić donosi novo vođstvo Kolubari i postavlja ikonačnih 2:1 za Lazarevčane.

Radnički tako  završava na 13. poziciji, koja vodi u baraž i borbu za opstanak u ligi sa 4. plasiranom ekipom Prve lige Srbije, a to je na kraju ekipa Inđije, Prvi meč baraža igra se već u sredu u Inđiji, dok je revanš u nedelju na Čairu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. До када ће спортски директор клуба вршити негативну селекцију тренера ?!. Он који је бивши фудбалер Радничког је најодговорнији ! Нека за бараж врати Мркића кога је сменио и поред резултата !
    Треба да замолити Мркића да преузме тим у баражу , наравно ако он то жели а овог тренера пошаље као и предходнике у тренерски заборав !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com