Sport

Radnički pobedom otvorio sezonu

Fudbaleri Radničkog pobedom su otvorili novu sezonu. Nišlije su na praznom Čairu savladale Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 3:0.

Izabranici Radoslava Bataka bili su bolji rival od novajlije u ligi tokom svih 90 minuta i zasluženo su osvojili tri boda u prvom kolu Superlige Srbije.

Prvi pogodak postigao je štoper Marković u 22. minutu, kada je samo sproveo loptu u mrežu nakon odličnog centaršuta Pantelića.

Na 2:0 je povisio mladi Mitrović u 45. minutu posle solo-akcije, a konačan rezultat postavio je defanzivac Metalca Anđelković u 72. minutu. On je dao autogol, kada je pokušao da interveniše ispred Kasalice, posle oštrog centaršuta Gavrića.

Mogli su domaći da ubedljivije trijumfuju, ali je Stojiljković u 80. minutu pogodio prečku.

Metalac je od 35. minuta igrao sa desetoricom na terenu, pošto je Vranjanin dobio dva brza žuta kartona zbog oštrih startova.

“Pre svega moram da pohvalim ekipu Metalca. Igraju lep fudbal i mislim da će biti tvrd orah za svaku ekipu u nastavku sezone, pogotovo u Gornjem Milanovcu. Gledali smo njihove pripremne mečeve i znali smo da su ekipa koja voli da počinje igru od golmana i da vole da se nadigravaju. Dobro smo ih izanalizirali i nisu nas iznenadili. Hoću na kraju da kažem da sam jako srećan što imam ovakve momke u svojoj ekipi. Oni su posle samo 15 dana priprema uspeli da večeras iznensu veliki teret i odigraju takmičarski meč na visokom nivou. Nas već u sredu očekuje utakmica protiv Crvene zvezde u gostima. Da ne bi smo došli u situaciju da se neko povredi moraćemo da rotiramo i sigurno ću promeniti četiri do pet igrača za tu utakmicu. Spremamo se dobro, uigravamo se u hodu i mislim da je pred nama dobra sezona”, rekao je trener Nišlija Radoslav Batak, Radnički.

“Čestitam Radničkom na der igri i pobedi. Utakmica je bila baš obakva kakvu smo očekivali. Moji momci su pokušali da se nadigravaju i da se bore i radili su to u onoj meri u kojoj su mogli. Ja im čestitam na odnosu. Okrećemo se nastavku sezone, jer nam sledi zaista zgusnut raspored u narednih desetak dana”, rekaoje nakon utakmice trener gostiju Žarko Lazetić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com