Sport

Radnički pobedio Takovo

Fudbalski klub Radnički bio je juče gost Takova iz Gornjeg Milanovca i odigrao je prijateljski meč protiv ovog srpskoligaša. Ova utakmica je odigrana u sklopu proslave 110 godina postojanja Takova, a Radnički je pobedio pogotkom Miljana Škrbića u 86. minutu.

Bila je ovo dobra provera za ekipu Radoslava Bataka pred nastavak sezone u Superligi Srbije. Prvoplasirani tim Srpske lige-Zapad bio je dostojan rival niškom superligašu.

Igralo se po teškom terenu i po kiši, a uvodnih 20 minuta poteklo je u terenskoj inicijativi Radničkog. Prvu šansu gosti su stvorili u 26. minutu, kada je Ristić zamalo bio kratak, posle akcije Škrbića i Duronjića.

U 41. minutu su Takovu zapretili Stevanović i Aksentijević, ali su njihovi udarci otišli zamalo pored gola. Najbolju priliku u prvom poluvremenu Radnički je imao u poslednjim sekundama ovog dela igre. Pejović je poslao dubinski pas, a Arsić se iskrao domaćim defanzivcima, tukao glavom, a golman Takova je sjajnom intervencijom sprečio pogodak.

Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu. Radnički je napadao, a domaćin se ogranizovano branio. U 65. minutu Kasalica nije realizovao čist zicer, a sedam minuta kasnije je Škrbić uhvatio poluvolej i šutirao tik iznad prečke.

Potom su redom opasno pretili Dušanić, Kasalica i Škrbić, ali lopta nije htela u gol.

Odbrana Takova je ipak popustila u 86. minutu. Kasalica je oduzeo loptu na polovini protivnika, ušao je u šesnaesterac i onda nesebično proigrao Škrbića, koji je rutinski rešio zicer situaciju i pogodio za 0:1.

Radnički je protiv Takova nastupio u sledećem sastavu: Stevanović, Stanković, Stevanović, Savić, Aksentijević, Pejović, Ilić, Arsić, Duronjić, Ristić i Škrbić. U drugom poluvremenu su šansu da igraju dobili Spasić, Tomić, Dušanić, Jamkam i Jovanović.

Pre početka susreta su predsednik Takova Vladimir Savić i sportski direktor Radničkog Aleksandar Jovanović razmenili prigodne poklone.

Radnički u ponedeljak nastavlja takmičenje u Superligi Srbije, kada će od 15 časova dočekati imenjaka iz Kragujevca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com