Sport

Radnički otputovao u Tursku jači za Brazilca

Fudbalski klub Radnički nastavlja sa dovođenjem pojačanja koja će klubu obezbediti nastavak započetog kontinuiteta pobeda i sakupljanja bodova koji će biti od suštinske važnosti pred plej-of i borbu za evropske kvalifikacije. Brazilac Lukas Žunior (22) novi je igrač Radničkog.

 

 

Foto: FK Radnički

Čelnici Radničkog angažovali su brazilskog fudbalera Lukasa Žuniora (22), koji nastupa na poziciji krilnog napadača i prema rečima trenera Bobana Dmitrovića predstavljaće pojačanje za prolećni deo sezone.

Ekpedicija Radničkog rano jutros krenula je u Tursku, gde će im biti baza narednih 14 dana, a 21 igrač dobio je svoje putno mesto za Belek. Trener Dmitrović na put je poveo sledeće igrače: Mladen Živković, Milorad Kojić, Miloš Petrović, Nikola Aksentijević, Andrija Mijailović, Ivan Miladinović, Vladimir Simunović, Filip Stanković, Nikola Stanković, Aleksandar Subić, Rjota Noma, Aleksa Jovanović, Aleksandar Jovanović, Marko Mrkić, Sasa Stojanović, Dušan Mićić, Marko Golubović, Siniša Babić, Lazar Arsić, Slaviša Stojanović, Petar Ćirković i Lukas Junior.

Pored navedenih igrača krenuli su i sportski direktor Marko Jovanović, ekonom Srđan Mitić, a stručni štab pored Dmitrovića činiće i analitičar Predrag Pešić, pomoćni treneri Zoran Kostić i Miljan Đurović, kao i trener golmana Miroslav Stanković. Tu su i fizioterapeut Marko Stanković i doktor Miloš Zlatanović.

Igrači koji nisu otputovali sa ekipom zbog svoje klupske (ne)discipline su Dušan Živković i Nikola Kovačević.

Radnički će odigrati 4 ili 5 kontrolnih utakmica, a deo plana definisaće se “u hodu”. Prva utakmica planirana je za 24. januar, a naredna tri dana kasnije, protiv nekih od bugarskih timova koji su na pripremama u Belegu. Dinamo Brest otkazao je već zakazani meč u zadnji čas. Češka Sigma biće protivnik za 30. januar, a 3. februara imaju ugovorenu proveru protiv Iličevaca iz Ukrajine.

Klub je istovremeno doneo odluku da ne potpiše profesionalne ugovore sa trojicom fudbalera koji prethodnih dana nisu pokazali dovoljan kvalitet na treninzima prvog tima.

Stručni štab odlučio je da im se zahvali na trudu, uz ocenu da prikazani nivo njihovog kvaliteta nije onaj koji se očekuje od budućih fudbalera Radničkog.

Reč je o Senegalcu Badari Bađiju, Simonu Zibou iz Gane i Kolavole Abdelu Bariou iz Benina.

“Fudbaler iz Benina je pokazao da ima brzinu, ali je tehnički neobučen, dok Ziboa ima lošu koordinaciju i nema potreban kvalitet za igranje u Superligi Srbije. Od Bađija se mnogo očekivalo, pre svega zbog preporuke iz zagrebačkog Dinama, tako da je, između ostalog, za njega data i garancija prilikom dolaska u Srbiju, ali po onome što je on pokazao na treninzima stekao se utisak da on može da igra samo za nižerazredne klubove, a nikako za one koji imaju ambicije da se sledeće sezone takmiče na međunarodnoj sceni.” – poručuju iz kluba.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com