Sport

Radnički ispustio pobedu u završnici derbija

Derbi utakmica 10.kola Superlige Srbije, odigrana pred oko 7000 gledalaca na Čairu, završena je podelom bodova. Iako su na poluvremenu vodili sa 1:0 fudbaleri Radničkog ispustili su pobedu u poslednjim minutima meča i dozvolili Partizanu da izjednači.

Ipak, Nišlije su ostale u prednosti u odnosu na Partizan, te su i dalje drugi zbog bolje gol-razlike.

Prvu šansu da dođe do ranog vođstva imao je najpre Radnički preko Ranđelovića u 4. a potom i Partizan u 6.minutu kada je neprecizan bio Šćekić.

Primirila se igra sve do 25.minuta bez ozbiljnijih šansi na obe strane a onda se ponovo rasplamsala nakon šanse Radničkog u režiji Haskića i Cakija Stojanovića. Desetak minuta kasnije zahvaljujući pomenutom tandemu pao je i prvi gol, kada je Caki prošao po desnoj strani, precizno centrirao i nabacio loptu na glavu Nerminu Haskiću koji je sproveo u mrežu Stojkovića za 1:0.

Već u narednoj akciji ozbiljno je pripretio i Partizan. Najpre je Zakarić pogodio prečku a na odbitak naleteo Janković koji je šutirao u okvir gola, a Ristić bukvalno na gol-liniji ukrotio loptu.

Tek je počelo drugo poluvreme a Radnički je uspeo da duplira vođstvo. Igrao se 47.minut kada su Caki i Ranđelović sami pretrčali celu polovinu crno-belih, lopta je bila kod mladog reprezentativca koji je izašao pred Stojkovića, a potom uposlio iskusnijeg saigrača. Stojanović je zaobišao čuvara mreže Partizana i precizno šutirao za 2:0.

Ipak, u 79. minutu krenulo je loše po domaće. Nakon gužve koja se stvorila u kaznenom prostoru, u kojoj niko nije čuvao usamljenog Nikolića, on je jednu loptu primirio a potom precizno šutirao kroz “šupljinu” koja se stvorila u do tada besprekornoj odbrani Radničkog. Na semaforu je stajalo 2:1.

Igra je ušla u samu završnicu a gosti uspeli da dođu do rezultatskog egala. U 85. minutu rezultat je poravnao Nemanja Miletić, a samo minut kasnije rezervista Mitrović umalo doneo novo vođstvo Radničkom, međutim gol koji je postigao glavom nakon asistencije Mrkića, poništen je zbog ofsajda. Meč je završen rezultatom 2:2. Radnički će u narednom kolu gostovati ekipi Mladosti u Lučanima.


Superliga Srbije, 10. kolo: Radnički – Partizan 2:2 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 7000

Glavni sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

Strelci: Radnički – Haskić (35. minut), Stojanović (47. minut), Partizan – Nikolić (79. minut), Nemanja R. Miletić (85. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković, Crnomarković, Stojanović, Drinčić, Grbić (od 77. minuta Stanisavljević), Ranđelović (od 64. minuta Mrkić), Haskić (od 69. minuta Mitrović)

Partizan: Stojković, Nemanja R. Miletić, Valiente Ernandez, Nemanja G. Miletić (od. 55. minuta Urošević), Marković, Zdjelar (od 49. minuta Nikolić), Šćekić, Janković, Pantić, Zakarić, Gomez

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com