Sport

Radnički gostuje Vojvodini

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 20 sati gostuju novosadskoj Vojvodini, u 12. kolu Superlige Srbije.

Utakmica na stadionu „Karađorđe“ zatvoriće težak mini-ciklus Radničkog, kojem će to biti treći meč za osam dana. Prošlog vikenda je savladana Kolubara u Lazarevcu sa 3:2, a u četvrtak je niški tim remizirao sa Metalcem na svom stadionu rezultatom 1:1.

Radnički u ovaj duel ulazi kao osmoplasirani na tabeli sa 13 bodova na svom kontu, dok je Vojvodina šesta sa dva boda više, ali i utakmicom manje u odnosu na Nišlije.

Šef stručnog štba Radničkog Radoslav Batak očekuje težak meč u Novom Sadu, ali i dobar rezultat svoje ekipe.

“Ovde sam tek nekih desetak dana i moram da kažem da sam, s obzirom na okolnosti, zadovoljan sa četiri boda koja smo osvojili u prethodna dva susreta. Čeka nas izuzetno težak i zahtevan meč. Vojvodina je kvalitetna ekipa, koja u svojim redovima ima ozbiljne igrače kao što su Vukadinović, Đorđević, Čović, Simić i ostali. Igraju dobro kod kuće i otprilike znamo šta nas tamo očekuje. Zbog zgusnutog rasporeda smo imali malo vremena za pripremu Vojvodine, ali smo uradili kvalitetnu analizu i smatram da imamo šansu da im se suprotstavimo na pravi način. Radnički je ozbiljan klub, mi želimo što pre u vrh tabele i zbog toga nam je cilj pobeda u Novom Sadu. Neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da to učinimo”, rekao je Batak.

Radnički ni protiv Vojvodine neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

“Nikola Aksentijević ima koronavirus, a Vanja Ilić je dobio crveni karton protiv Metalca i oni sigurno neće igrati. Mićibući je i dalje ugruvan zbog onog udarca u stativu u Lazarevcu i u konsultaciji sa našim lekarima ću doneti odluku da li ću i koliko računati na njega. Pejović se vraća nakon odrađene suspenzije, ostali su spremni. Ove novajlije još nisu na potrebnom fizičkom nivou za svih 90 minuta, ali mi imamo širinu u igračkom kadru i možemo da nadomestimo svačiji izostanak”, završio je Batak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com