Sport

Radnički gostuje TSC-u

Fudbaleri Radničkog u ponedeljak od 18 sati gostuju TSC-u iz Bačke Topole u 19. kolu Superlige Srbije. Duel na novom stadionu TSC-a biće veoma važan u borbi za pozicije u gornjem delu tabele.

Niški tim je vezao pet mečeva bez poraza, a pobedom protiv Radnika sa 3:0 u prošlom kolu se probio na šestu poziciju na tabeli sa 25 osvojenih bodova. TSC je sa druge strane imao odličan start sezone, ali je onda upao u ozbiljnu krizu koja i dalje traje. Ovaj tim je u seriji od osam ligaških utakmica bez pobede, od toga šest poraza i dva remija. TSC je u ovo kolo ušao kao devetoplasirani na tabeli sa 22 boda na svom kontu. Ekipu je u međuvremenu preuzeo novi trener Žarko Lazetić i uspeo je da u sredu ostvari trijumf protiv Kolubare rezultatom 2:1 u osmini finala Kupa Srbije.

Radnički i TSC su se već jednom sastali ove sezone u Superligi, a tim iz Bačke Topole je 9. avgusta slavio na Čairu sa 2:1. Od tada se mnogo toga promenilo, pa Radnički na ovom gostovanju želi revanš, ali i nastavak proboja prema mestima koja vode u Evropu.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak poštuje protivnika, ali ističe da Radnički ima sve što je neophodno da nastavi svoju pozitivnu seriju.

“Postavili smo neke standarde u igri u prethodnih mesec dana i ispod toga nemamo više pravo da idemo. Pred nama je zahtevna utakmica i protivnik koji je u lošoj seriji i koji u poslednje vreme postiže rezultate ispod svojih očekivanja. U pitanju je izuzetno organizovan klub na svim nivoima, imaju novog trenera i probaće sigurno da nas na toj enegriji ugroze. TSC ima odlične pojedince, temeljno smo se pripremili za njih i neće nas zavarati ovi njihovi negativni rezultati. Verujemo u sebe. Uradili smo dosta dobrih stvari u prethodnom periodu, vezali smo nekoliko kvalitetnih utakmica i želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima. Naš cilj je pobeda. Igraćemo našu igru i trudićemo se da se nametnemo od prvog minuta. Uslovi za igru su tamo idealni i imamo sve preduslove da pružimo jednu dobru partiju i vratimo se u Niš zadovoljni”, rekao je Batak.

Radnički ni u Bačkoj Topoli neće moći da nastupi u najjačem mogućem sastavu.

“Štoper Nikola Vujadinović se još uvek nije oporavio od povrede i neće moći da nam pomogne. Dobre vesti su da se vraća Lazar Arsić, nakon što je odradio suspenziju zbog žutih kartona i da je Aleksandar Kovačević potpuno spreman, pošto je u poslednje vreme kuburio sa povredema. Svo ostali su na raspolaganju i spremni su da igraju”, završio je Batak.

Glavni sudija ovog susreta je Milan Mitić, a u VAR sobi će biti Aleksandar Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com