Sport

Radnički gostuje Proleteru

Fudbaleri Radničkog danas od 14 sati gostuju Proleteru iz Novog Sada u 21. kolu Superlige Srbije, koje je i poslednje u jesenjem delu sezone.

Tim iz Niša se nalazi u pozitivnoj seriji od sedam ligaških utakmica bez poraza. Od toga je upisao tri pobede i četiri remija, pa u ovaj duel ulazi kao peti na tabeli sa 27 bodova na svom kontu. Proleter je na desetoj poziciji sa tri boda manje od Nišlija.

Ove dve ekipe su se već jednom sastale u tekućoj sezoni, a Proleter je 23. avgusta napravio iznenađenje u sklopu šestog kola i slavio je na Čairu sa 1:0. Od tada se mnogo toga promenilo. Radnički u poslednje vreme igra dobar fudbal, a šef stručnog štaba Radoslav Batak veruje da će se niz nepobedivosti nastaviti u Novom Sadu.

“Jako bitna utakmica je pred nama. Ovo je poslednji meč u kalendarskoj godini i želimo da ga odradimo na najbolji mogući način. Gostujemo dobroj ekipi, koja igra tvrd fudbal i koja kod kuće prima veoma mali broj golova. Čak su odoleli i Partizanu i uzeli bod u Beogradu, a pobedili su i u Nišu u prvom delu sezone bez primljenog pogotka. Gledao sam sve njihove utakmice. Jaki su po krilima, a kod kuće su ofanzivni i igraju kroz posed. Poštujemo ih, ali pre svega gledamo sebe. U dobroj smo seriji i želimo da i protiv Proletera budemo na nivou iz prethodnih utakmica. Imamo igru, znamo šta hoćemo, stvaramo šanse, napredujemo na tabeli i ostaje velika žal što zadnje dve utakmice nismo dobili, a dominirali smo u njima”, rekao je Batak.

Radnički i u ovaj susret neće moći da uđe u najjačem mogućem sastavu.

“Nikola Vujadinović je već neko vreme odsutan zbog povrede koju je dobio još protiv Napretka. Rioeji Mićibući oseća posledice igranja po teškim terenima, povredio je zadnju ložu i rovit je. Nikola Aksentijević ima parne žute kartone i neće igrati, a videćemo pred sam meč kakva će biti procena lekara oko Miljana Škrbića, koji se povredio protiv Čukaričkog u subotu. Ostali su spremni. Ponovo nas čekaju teški uslovi, a nadam se da će teren biti u stanju da može da izdrži jedan ovakav meč i da ćemo biti u prilici da igramo našu igru. Optimisti smo, idemo po pobedu i da na najlepši mogući način odemo na odmor”, završio je Batak.

Glavni sudija na stadionu „Karađorđe“ biće Andrija Stojanović, dok će u VAR sobi biti Stanko Ostraćanin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com