Sport

Radnički gostuje Parizanu

Zavesa na ovu sezonu u fudbalskoj Superligi Srbije biće spuštena u nedelju od 18.30 sati, kada su na programu tri utakmice poslednjeg 37. kola plej-ofa. Sastaće se Partizan-Radnički Niš, Crvena zvezda-Voždovac i TSC-Vojvodina, a na talonu su šampionska titula i četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za UEFA Ligu Konferencija.

Borbu za četvrto mesto vode tri tima. Trenutno željenu četvrtu poziciju mesto drži Radnički Niš sa 51 bodom, Voždovac je peti sa 49, dok je TSC šesti sa 48.

Dakle, Radnički u poslednje kolo ulazi tako što će se sam pitati o svojoj sudbini. Treba mu makar bod na izuzetno teškom gostovanju u Humskoj kako ne bi zavisio od ostalih rezultata.

Ako Radnički izgubi od Partizana, ima i ona druga varijanta da niški tim treći put u poslednjih pet godina zaigra na međunarodnoj sceni, a to je da TSC ne pobedi Vojvodinu. Naravno, ni Voždovac u duelu sa Zvezdom ne sme da osvoji sva tri boda. TSC je u regulanom delu sezone bio četvrti i zato će imati prednost u odnosu na Radnički u slučaju da ove dve ekipe završe prvenstvo sa istim brojem bodova. Radnički je nakon 30 odigranih kola bio peti.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak veruje u svoju ekipu pred odlučujućih 90 minuta u sezoni.

“Došli smo do ciljne ravnine i sada treba da napravimo završni korak u utakmici koja je za nas jedno veliko finale. Sami se pitamo, a to smo i želeli. Taj korak neće biti lak, najteži je mogući, ali nama nadu niko ne može da oduzme. Partizan je ove sezone bio prilično ubedljiv, retko je gubio bodove, ali da nije nemoguće ostati neporažen na njegovom stadionu pokazali su Proleter i Napredak. Moramo biti fokusirani, moramo da gledamo samo sebe i kako da uzmemo makar taj jedan bod. Rezultat iz Bačke Topole nas neće zanimati dok bude trajala utakmica”, rekao je trener Nišlija.

Dobro smo radili tokom ove sedmice, ekipa je spremna i motivisana, a od startera će nam nedostajati samo Savić

“Partizan poštujemo, znamo da će i oni biti pod pritiskom ako čuju da im rezultat sa Marakane ne ide na ruku. Oni su ispustili lepu prednost u ovom prvenstvu, ali nas to ne treba da interesuje. Mi treba da odradimo sve ono što je do nas, da se ne obaziremo na njih i faktore sa strane. Znamo koji smo put prevalili da bi došli do ove situacije i daćemo sve od sebe da finiširamo na pravi način. Treba da igramo odgovorno, da tražimo šansu u tranziciji i mislim da nije nemoguće da ostvarimo zacrtani cilj”, izjavio je Radoslav Batak.

Glavni sudija u Humskoj biće Milan Stefanović, dok će u VAR sobi biti Milan Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com