Sport

Radnički gostuje Novom Pazaru

Fudbaleri Radničkog u petak od 16 časova gostuju Novom Pazaru, u utakmici devetog kola Linglong Superlige Srbije.

Niški tim u ovaj meč ulazi u pozitivnom raspoloženju. U nedelju je savladao Voždovac na svom stadionu sa 1:0, prekinuo niz bez trijumfa, a novi šef stručnog štaba Radomir Koković je uspešno debitovao na toj poziciji. Radnički je trenutno na 11. poziciji tabeli sa devet bodova na svom kontu.

Novi Pazar je u prošlom kolu izgubio od Kolubare u Lazarevcu sa 3:0, pa se nakon tog susreta razišao sa trenerom Milanom Milanovićem. Pazarci su na pretposlednjem 15. mestu na tabeli sa četiri osvojena boda, a novi-stari trener tog kluba je Kenan Kolašinac. On se na klupu Novog Pazara vraća posle deset meseci i novi debi imaće sutra protiv Radničkog.

Trener Nišlija Radomir Koković istakao je da njegov tim mora da smanji oscilacije tokom meča, ukoliko želi da upiše trijumf u Novom Pazaru.

“Očekivanja za ovu utakmicu su da, pre svega, nastavimo da podižemo kvalitet igre. Kada kažem kvalitet igre, mislim na sve faze. I ofanzivno i defanzivno i u tranzicijama. Moramo da probamo da što manje osciliramo i da ne dođemo u situaciju kao u prošlom meču protiv Voždovca, kada smo 60 minuta igrali jako dobro, a onda drastično pali u poslednjih pola sata, usled nekoliko faktora koje sam već isticao u mojim javnim nastupima. Mi smo u procesu i da bi došli do željene igre, trebaće nam malo vremena i strpljenja. Čeka nas težak rival, koji se takođe nalazi u tranzicionoj fazi, dobio je novog trenera, taj teren je tradicionalno nezgodan za svaku ekipu u našoj ligi, ali mi znamo šta je naš cilj. Imamo plan kako da dođemo do njega, ali ponavljam da moramo smanjiti te oscilacije. Pred nama je izuzetno težak raspored, jer nakon Novog Pazara igramo utakmice u utorak i u subotu. Dakle, imamo tri utakmice u osam dana i potrebna nam je maksimalna koncentracija. Biće rotacija, a mi imamo sastav i širinu u njemu da iznesemo ova tri meča na pravi način”, rekao je Koković.

Mladi stručnjak nije želeo da otkrije sastav koji će početi sutrašnji meč, a ono što se zna je da ponovo neće moći da računa na sve fudbalere.

“Štoper Nikola Vujadinović i napadač Filip Kasalica su povređeni i njih dvojica sigurno neće igrati. Još uvek ne računama na novajlije Jevgena Pavlova i Bazila Jamkama, jer su kasno došli i nisu fizički spemni za takmičarske utakmice. Ostali igrači su mi na raspolaganju i znam postavu koja bi trebalo da nas odvede do pozitivnog rezultata u Novom Pazaru. Mi nećemo odstupiti od naše ideje. Igraćemo ofanzivno i tražićemo put ka uspehu kroz posed”, završio je Koković.

Optimista pred neugodno gostovanje je i krilni fudbaler Radničkog Borko Duronjić.

“Moram da naglasim da je atmosfera u ekipi sjajna. Pobedili smo Voždovac, puni smo samopouzdanja i u Novi Pazar idemo kao optimisti. Očekuje nas zahtevna utakmica, Novi Pazar je uvek bio jedno od najtežih gostovanja u ligi i tako je i sada, bez obzira na njihov plasman na tabeli. Mogu da kažem da smo mi spremni za meč i da ćemo dati sve od sebe da vežemo drugu pobedu u prvenstvu”, izjavio je Duronjić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com