Sport

Radnički gostuje Napretku

Fudbalska Superliga se nastavlja nakon dvonedeljne pauze utakmica 17. kola, u sklopu kojeg će niški Radnički u subotu od 17 časova gostovati Napretku iz Kruševca.

Radnički u ovaj duel ulazi kao devetoplasirani na tabeli sa 21 bodom na svom kontu, dok je Napredak na petoj poziciji sa dva boda više.

Nišlije su na samom startu sezone, u utakmici drugog kola, pobedile Napredak na svom terenu rezultatom 4:2. Sada ih čeka zahtevno gostovanje, biće u oslabljenom sastavu, ali je šef stručnog štaba Radoslav Batak optimista.

-Pred nama je jedna veoma teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika. Poznajemo ekipu Napretka, veoma dobro ih vodi jedan iskusan stručnjak Milan Đuričić, na terenu ih predvode odlični igrači poput Marjanovića, Đuričkovića i Sprema. Imaju dobru sezonu i čeka nas ozbiljan test u Kruševcu. Međutim, ukoliko mi želimo u gornji deo tabele, a želimo, moramo da izađemo na ovaj meč fokusirani, da damo maksimum i da učinimo sve što je u našoj moći da dobijemo ovu utakmicu. Imamo i određenih poteškoća, a tiču se kadrovske situacije. Kovačević, Bjeličić i Duronjić su povređeni i neće igrati, juče se povredio i spasić, a Vukadinović je tokom ove pauze napustio Radnički. Bez obzira na to, mi iza sebe imamo dve nedelje odličnog rada. Idemo u Kruševac optimistični i samouvereni, pokušaćemo da se od početka nametnemo na terenu, da se mi pitamo i da kroz takav pristup dođemo do željenog rezultata, a to je pobeda- rekao je Batak.

Fudbalski klub Radnički je inače danas dobio i rivala u osmini finala Kupa Srbije, a to će biti branilac trofeja u tom takmičenju i aktuelni šampion naše zemlje Crvena zvezda. Taj meč će se igrati 1. decembra u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com