Sport

Radnički gostuje Crvenoj zvezdi u osmini finala kupa

Fudbaleri niškog Radničkog sutra gostuju Crvenoj zvezdi u Beogradu u osmini finala Кupa Srbije.

Radnički je seriji utakmica protiv ovogodišnjih predstavnika Srbije u UEFA takmičenjima, a nakon dva duela u Superligi, sledi okršaj u kupu sa aktuelnim šampionom države i osvajačem Кupa Srbije.

Šef stručnog štaba Radničkog Slavoljub Đorđević osvrnuo se najpre na prethodne utakmice svog tima.

“Iza nas su dva poraza, mislim na ovaj period otkad sam na klupi Radničkog. Bez obzira na to što smo poraženi od odličnih ekipa koje igraju u Evropi, ne mogu da budem zadovoljan. Video sam značajan napredak u igri mog tima protiv TSC-a, bili smo blizu pozitivnog rezultata ali, nažalost, poraženi smo. I dalje sam optimista i verujem u moje igrače. Nadam se da i oni veruju da zajedno možemo da ostvarimo uspeh bez obzira na raspored”.

Govoreći o duelu sa Crvenom zvezdom, ekipom u kojoj je Đorđević svojevremeno igrao i bio kapiten, Đorđević ističe da se raduje tom duelu, iako očekuje težak meč:

“Gostujemo Zvezdi na njihovom stadionu što je uvek izazov, ali moramo i da budemo realni i sagledamo celokupnu sliku. Igrači su dosta iscrpljeni i fizički i psihološki i sigurno ću morati da pravim određene rokade. Situacija na tabeli nam govori da prvenstvo mora da nam bude prioritet, a mi posle utakmice u Кupu igramo protiv Partizana. Želimo da do zimske pauze sakupimo što je moguće više bodova. To ne znači da u Beograd idemo sa belom zastavom. Zahtevaću, kao i uvek, maksimalno angažovanje i borbenost od mojih igrača, da se isprsimo koliko možemo. Кada se utakmica završi želimo da budemo sigurni da smo dali sve od sebe, videćemo za šta će to biti dovoljno”, zaključio je Đorđević.

U osmini finala se igra jedan meč, a ukoliko nakon 90 minuta ne bude bilo pobednika, učesnika četvrtfinala odlučiće jedanaesterci. Utakmica je na programu od 18 časova, a glavni sudija biće Nikola Radaković iz Novog Sada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com