Sport

Radnički doveo levog beka iz Steaue

Fudbalski klub Radnički je angažovao Marka Momčilovića (33). Iskusni levi bek je stigao iz Steaue iz Bukurešta i trebao bi da predstavlja ozbiljno pojačanje za niški tim u nastavku sezone.

Momčilović je u Rumuniji izgradio ozbiljnu internacionalnu karijeru. Za nekadašnjeg šampiona Evrope Steauu igrao je od 2016. godine do ovog leta i za to vreme je upisao 72 nastupa i sedam golova. Pre toga je nosio dres ekipe Panduri. Za taj tim je od 2013. do 2016. godine odigrao 86 mečeva i postigao devet pogodaka. U Srbiji je od 2008. do 2013. godine odigrao 96 utakmica za Javor iz Ivanjice.

-Moja očekivanja u Radničkom su velika. Došao sam da svojim iskustvom pomognem ekipi da ostvari zacrtane ciljeve i da se naredne sezone vrati na međunarodnu scenu. Klub je odlično organizovan na svim nivoima, imamo dobru ekipu sa pravim spojem mladosti i iskustva. Očekujem da se brzo uklopim u tim i da svojim iskustvom pomognem mladim saigračima da napreduju. Dugo sam bio u inostranstvu i drago mi je što sam se vratio u Srbiju i što ću imati priliku da se ponovo dokazujem u svojoj zemlji- izjavio je iskusni fudbaler.

 

Momčilović će imati pravo nastupa na sutrašnjem meču sedmog kola Superlige Srbije protiv TSC-a u Senti.

-Ja sam na raspolaganju stručnom štabu koji će odlučiti da li će me odmah „baciti u vatru“. Imamo odličan tim, sviđa mi se kako Radnički igra i stil koji forsira trener Radoslav Batak, tako da neću imati problem sa adaptacijom na novu sredinu. Pred nama je jedno od najtežih gostovanja u ligi, ali nemamo razloga za strah. Ekipa je spremna i svi se nadamo dobrom rezultatu u Senti- jasan je Momčilović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com