Sport

Radnički domaćin Voždovcu

Borbu za četvrto mesto u Superligi Srbije i plasman na međunarodnu scenu fudbaleri Radničkog će započeti utakmicom protiv direktnog rivala Voždovca, sutra od 19 časova na stadionu Čair.

U susret prvog kola plej-ofa, a ukupno 31. kola u aktuelnom prvenstvu, dva tima ulaze sa po 40 osvojenih bodova i nalaze se na deobi petog mesta na tabeli, sa bodom manje od četvrtoplasiranog TSC-a.

I jedni i drugi su u prošlom kolu propustili šansu da u doigravanje uđu sa četvrte pozicije. Najpre je Radnički poražen u Lučanima od Mladosti sa 2:0, a potom je Voždovac u direktnom duelu izgubio u gostima od TSC-a sa 2:1.

Niški tim je nakon serije dobrih rezultata, u poslednja tri kola osvojio samo jedan bod i postigao jedan gol, pa mu je neophodna reakcija i pobeda protiv Voždovca, jer vremena za popravni više nema.

Ove dve ekipe su se dva puta sastale u regularnom delu sezone. Pre nešto manje od dva meseca u Beogradu je bilo 0:0, dok je Radnički jesenas pobedio na Čairu sa 1:0.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak očekuje težak meč i pobedu svog tima.

“Pred nama je izuzetno značajna utakmica, a u goste nam dolazi ekipa koja u poslednje vreme veoma dobro igra. Pogotovo u gostima. Oni jesu izgubili od TSC-a za vikend, ali su pre toga vezali dve pobede na teškim gostovanjima u Lučanima i Kruševcu, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Za njih je upečatljivo da su u zadnje vreme efikasni u gostima i svesni smo koliko nas težak zadatak očekuje. Međutim, mi imamo imperativ pobede, svesni smo koliki značaj bi za nas imala ta tri boda, dobro smo radili tokom sedmice, igrači su rasploženi i mislim da ćemo se na kraju radovati, ukoliko budemo na nivou i odradimo na terenu sve ono što smo pripremili. Imamo dosta problema u realizaciji, radili smo na tome i mogu da kažem da ćemo biti maksimalno ofanzivni u ovoj utakmici”, rekao je Batak.

Posle duže vremena Radnički će u jedan superligaški meč ući kompletan.

“Savić je odradio crveni karton, Jamkam je zalečio povredu, a svi ostali su spremni, tako da ću moći da na teren pošaljem postavu za koju smatram da će nam doneti tri boda protiv Voždovca”, završio je Batak.

Glavni sudija ovog susreta biće Nikola Radaković, dok će u VAR sobi biti Stanko Ostraćanin.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com