Sport

Radnički dočekuje TSC

Fudbaleri Radničkog u petak od 18.30 sati dočekuju TSC u utakmici sezone, koja se igra u sklopu pretposlednjeg 36. kola Superlige Srbije, odnosno šestog kola plej-ofa.

Plasman Crvene zvezde i Partizana u finale Kupa Srbije ozvaničio je da će onaj ko zauzme četvrto mesto u Superligi ići u kvalifikacije za UEFA Ligu Konferencija, a Radnički i TSC su dva od tri tima koja vode veliku bitku za tu poziciju.

Ekipa iz Niša i TSC u ovo kolo ulaze sa po 48 bodova i dele peto mesto na tabeli. Poziciju iznad je Voždovac, koji ima bod više, ali i mečeve sa Partizanom i Crvenom zvezdom u preostala dva kola.

Radnički mora da pobedi TSC i to je jedini rezultat sa kojim bi ostao u borbi i u poslednjem kolu, dok bi gostima odgovarao i bod.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak svestan je situacije i najavljuje igru na sve ili ništa.

“Ovo je za nas utakmica sezone. Svesni smo njene težine i znamo šta ona može da nam donese. Pobeda nas ostavlja u trci za Evropu do samog kraja, svaki drugi rezultat nas iz te trke briše i mi znamo šta nam je činiti. Želimo trijumf, dobro smo radili tokom sedmice i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda. Protivnik je za respekt. I oni su u sličnoj poziciji kao i mi, tako da očekujem otvoren meč. Oni tako i igraju, a na nama je da se nametnemo, da budemo odgovorni, agresivni i maksimalno fokusirani tokom svih 90 minuta. Njima zbog žutih kartona neće igrati ponajbolji pojedinac Banjac, ali to ne sme da nas opusti, jer oni imaju „dugačku“ klupu. Mi ćemo biti kompletni i TSC-u ćemo suprotstaviti najjači tim, odnosno onaj za koji smatramo da može da nam donese pobedu. Treba nam podrška, mnogo nam je važan ovaj meč i zato pozivam publiku da dođe na Čair i ponese nas ka trijumfu”, rekao je Batak.

Ovo će biti treći međusobni duel Radničkog i TSC-a u aktuelnoj sezoni. Ekipa iz Bačke Topole je 9. avgusta prošle godine slavila u Nišu rezultatom 2:1, dok je 6. decembra na „TSC areni“ bilo 1:1.

Utakmicu na Čairu sudiće najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, dok će u VAR sobi biti Marko Momčilović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com