Sport

Radnički dočekuje Radnik iz Surdulice

Fudbaleri niškog Radničkog u nedelju od 13 časova dočekuju Radnik iz Surdulice, u 18. kolu Superlige Srbije.

Meč na stadionu Čair biće veoma važan. Radnički je u pozitivnom nizu, deveti je na tabeli sa 22 boda, ali ima samo četiri boda manje od četvrtoplasirane Vojvodine i šest bodova manje od trećeplasiranog Čukaričkog. Eventualnim trijumfom protiv Radnika bi se probio u plej-of zonu, gde svakako želi da bude tokom zimske pauze, koja će uslediti posle 21. kola. Radnik je dve pozicije ispod Nišlija, ima tri boda manje, a na Čair stiže u dobrom raspoloženju, pošto je u sredu savladao TSC u Surdulici sa 2:1, u zaostaloj prvenstvenoj utakmici.

Radnički i Radnik su se ove sezone već jednom sastali, a njihov duel, koji je u sklopu trećeg kola Superlige Srbije odigran 31. jula u Surdulici, završen je rezultatom 1:1.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak veoma ceni ekipu Radnika, upozorava na njen kvalitet, ali veruje u svoj tim i trijumf na domaćem terenu.

“Očekuje nas zahvetna utakmica, pošto nam u goste dolazi jedna disciplinovana i neugodna ekipa. Oni će ovde doći osokoljeni posle ove pobede protiv TSC-a. Radnik je na toj utakmici pokazao da jako dobro koristi prostor iza leđa zadnje linije rivala. Imaju jaku kontru i brze igrače koji mogu da iznesu takvu igru. Oni su dobro otvorili sezonu, pa su bili u krizi, ali su se onda ponovo podigli. Nedavno su pobedili Crvenu zvezdu i to dovoljno govori koliko su opasan tim i koliko je težak izazov ispred nas. Mi smo se ozbiljno pripremili za njih. Vezali smo dva remija u ligi i vreme je da upišemo trijumf koji će nas podići u gornji deo tabele. Spremni smo, motivisani i fokusirani da damo maksimum, da se nametnemo od prvog minuta i da uz zalaganje svih dođemo do ta tri boda koja želimo”, rekao je Batak.

Radnički u nedelju neće moći da nastupi u najjačem sastavu.

“Imamo određenih kadrovskih problema. Štoper Nikola Vujadinović je na prošloj utakmici dobio nezgodan udarac u tetivu, još uvek ima otok, tako da je njegov nastup pod velikim znakom pitanja. Lazar Arsić ima četiri žuta kartona i on sigurno neće moći da nam pomogne. Svi ostali igrači su maksimalno spremni, a vratio nam se Aleksandar Kovačević posle pauze od 15 dana koju je napravio zbog povrede. Imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama i izvešću sastav za koji mislim da će nam doneti ono što svi želimo, a to su tri boda”, završio je Batak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com