Sport

Radnički dočekuje Novi Pazar i želi bodove u borbi za plej-of (VIDEO)

Fudbaleri Radničkog u petak od 17 časova dočekuju Novi Pazar, u premijernoj utakmici petnaestog kola Superlige Srbije.

Nišlije u ovaj duel ulaze sa 13. pozicije na tabeli, ali se nalaze u seriji od pet utakmica bez poraza u prvenstvu i žele da taj niz nastave. Ekipa Nikole Trajkovića je na Čairu poražena samo jednom u ovom šampionatu, u avgustu mesecu od TSC-a.

Novi Pazar je osmoplasirani tim na tabeli i na Čairu želi da popravi utisak nakon poraza od Partizana u prethodnom kolu.

Šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković, poštuje sastav i igru narednog protivnika, ali očekuje pobedu.

“Očekuje nas jedna jako zahtevna, teška utakmica. Ekipa Novog Pazara ima odlične pojedince. Odigrali su odlično drugo poluvreme protiv Partizana, promašili tri-četiri zicera. Bitno da je da mi u meč uđemo motivisani i agresivni, da im ne damo puno prostora da se razmahnu, mislim da je to ključ utakimice. Radili smo na tome cele nedelje, ako ispoštujemo sve što smo se dogovorili mislim da možemo do pobede. Sa povoljnim razultatom mogli bi smo da očekujemo da se vratimo u realnu borbu za plej-of”, rekao je Trajković.

Govoreći o raspoloženju u ekipi i samopouzdanju igrača, koje je sada na znatno višem nivou, Trajković je nagovestio je ovaj aspekt tas na vagi koji može doneti prednost i pobede Radničkom.

“U prethodnim duelima smo primali pogotke pa se vraćali. U Lučanima smo pobedili, sa Spartakom i Voždovcem smo remizirali. Igračima sam rekao da, posle pet godina, možemo do gola na Krovu, pa i do pobede, samo da ne primimo prvi pogodak. Ipak, scenario se ponovio, ali smo se vratili u meč. Ključ svega je da ne primimo pogodak, jer sam ja ubeđen da kvalitetom možemo uvek da ga postignemo”.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, trener Nišlija nije želeo da otvara sve karte.

“Imamo određenih problema sa povredama, ali stvarno ne bih da poimence analiziram. Svakako će meč početi najspremniji igrači”, završio je Trajković.

Standardni defanzivac Radničkog ove sezone, Aleksandar Vojnović, izneo je svoja očekivanja od sutrašnjeg duela.

“Čeka nas veoma kvalitetan protivnik. Imaju dobre pojedince pogotovo u ofanzivnom delu terena. Što se nas tiče, igramo na svom terenu, pred našim navijačima i sigurno da treba da se od prvog minuta postavimo tako da nas zanimaju samo tri boda. Nadam se da do njih i možemo uz dobru igru i da ćemo zadovoljni otići na pauzu”.

Uoči početka utakmice, kapitenu Radničkog, Aleksandru Pejoviću, biće svečano uručen jubilarni dres povodom 100 odigranih takmičarskih utakmica u Radničkom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com