Sport

Radnički dočekuje Javor

Fudbaleri Radničkog u 35. Kolu Super lige Srbije na svom “Čairu” u ponedeljak dočekuju ekipu Javora iz Ivanjice. Ekipe na tabeli dele samo 2 boda i trenutno su obe iznad “opasne zone”, pa bi pobeda za oba tima donela znatno mirniji finiš sezone u preostala dva meča.

Ovo će biti četvrti susret ovih ekipa u ovoj sezoni, u prethodna dva prvenstvena duela Radnički je slavio i kao gost (0:2), i nedavno, kao domaćin (1:0), a u Kupu Srbije trijumfovao je nad timom iz Ivanjice nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ovaj duel na konferenciji za medije najavili su šef stručnog štaba Dragan Šarac i defanzivac Bazile Jamkam.

Najavljujući još jedan težak meč, Šarac je između ostalog dodao:

“Iako smo Javor uspevali da dobijemo ove sezone, prošli put pre samo četiri prvenstvena kola, znamo jako dobro da je to kvalitetna i nezgodna ekipa, koja bolje igra na strani nego kod kuće. Imaju jako brzu tranziciju sa svoje polovine terena, ubojite ofanzivce poput Gigića, Kembela, Tanka. Uz par iskusnih igrača u timu, Javor ume da svakom protivniku napravi probleme u igri”.

Međutim, dodaje Šarac, svi su svesni značaja ovog meča za Radnički:

“Svi znamo koliko su bodovi sa ove utakmice važni u borbi za opstanak. Daćemo maksimum da probamo da ostvarimo pobedu i potvrdimo dobar rezultat iz Kruševca u prethodnom kolu. Jedini problem za nas je što i dalje imamo dosta povređenih igrača, Frej, Gaku  i Stojanović ne treniraju, Belaković se povredio na zagrevanju pred utakmicu sa Napretkom. Učinićemo sve što možemo sa našim medecinskim timom da osposobimo makar nekog od njih za ovaj susret”, završio je Šarac.

Kamerunski internacionalac Jamkam obratio se medijima na srpskom jeziku i izneo svoja očekivanja za predstojeći duel.

“Igramo naredni meč protiv dobre ekipe, ali ima mnogo kvaliteta i u našem sastavu. Kako situacija na tabeli nije tako dobra, svaki meč nam je veoma važan i tako mu pristupamo. Učinićemo sve da našem klubu donesemo 3 boda na domaćem terenu i da sačuvamo Radnički tamo gde pripada. Klub sa stogodišnjom tradicijom zaslužuje da uvek bude među najboljima”,  jasan je bio defanzivac Radničkog.

Meč na stadionu Čair igra se u ponedeljak, 15. maja od 18 časova a ulaz je besplatan za sve posetioce. Glavni sudija ovog duela biće Lazar Lukić iz Beograda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com