Sport

Radnički dočekuje Čukarički

Fudbaleri Radničkog u subotu od 15 časova dočekuju Čukarički u utakmici 20. kola Superlige Srbije.

Biće ovo poslednji meč u Nišu u tekućoj godini, a pred izabranicima Radoslava Bataka je zahtevan zadatak da nastave pozitivnu seriju i ostanu u konkurenciji za pozicije koje vode u Evropu.

Radnički je u seriji od šest prvenstvenih mečeva bez poraza, a u ovo kolo ulazi kao šestoplasirani na tabeli sa 26 bodova na svom kontu. Čukarički je na trećem mestu sa osam bodova više od Nišlija, a na Čair stiže u dobrom raspoloženju, pošto je u prethodna dva kola ostvario ubedljive trijumfe protiv Metalca i Kolubare.

Šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak je pohvalio protivnika, ali je naglasio da će njegov tim ići na pobedu.

“Čeka nas izuzetno težak meč. U goste nam dolazi mlada, poletna i ambiciozna ekipa, koja ove sezone igra veoma dopadljiv i atraktivan fudbal. Predvodi ih moj kolega i prijatelj Saša Ilić, igraju ofanzivno, daju dosta golova, a posebno su bili dobri u prethodne dve utakmice koje su dobili ukupnim rezultatom 8:0. Maksimalno ih respektujemo, ali i mi ćemo se nešto pitati na našem terenu. U seriji smo dobrih igara i treba samo da na isti način uđemo i u ovaj meč. Odgovorno i disciplinovano od prvog minuta. Spremni smo za sve situcije, najavljuje se kiša, što znači da će teren biti loš, ali kako nama, tako i njima. Motivisani smo i daćemo sve od sebe da pobedimo ovu utakmicu”, rekao je Batak.

Trener Nišlija osvrnuo se i na kadrovsku situaciju u svom timu.

“Iza nas je dosta teških utakmica, ostala su nam još dva meča do kraja polusezone i mnogi igrači su roviti. Ipak, te povrede nisu teže prirode i svi su u konkurenciji da igraju u subotu. Videćemo još što se tiče startne postave. Mi imamo gro prvog tima, ali pred nama je specifičan protivnik i težak teren, pa ćemo prema tome i odrediti ko će igrati. U svakom slučaju, na teren će izaći najjači sastav u ovom momentu, odnosno onaj za koji smatram da će nam doneti tri boda protiv Čukaričkog”, jasan je Batak.

Radnički je u ponedeljak golom u bukvalno poslednjoj sekundi ostao bez pobede protiv TSC-a u Bačkoj Topoli, a Batak je istakao da to neće uticati na moral njegove ekipe.

“To nas je uzdrmalo u tom trenutku, ali je već u utorak ostalo iza nas i postalo prošlost, tako da ne razmišljamo više o tome. Svesni smo šta smo imali u rukama, ali to je fudbal i takve stvari se dešavaju. I mi smo jednom ove sezone pobedili golom u poslednjem minutu protiv Radničkog iz Kragujevca. Ono što je sada do nas je da ne dozvolimo da nam se tako nešto ponovo dogodi u nastavku sezone. Narodski rečeno, ne smemo više da dozvolimo da nam neko uzima „hleb iz usta“. Moramo da se takmičimo, da držimo fokus do samog kraja i da izvučemo pouku iz te situacije u Bačkoj Topoli. To smo sada stavili po strani, razmišljamo samo o Čukaričkom i dočekujemo ga maksimalno spremni” , završio je Batak.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com