Sport

Radnički dočekuje Čukarički – Đorđević: Tanka je linija na trenutnoj tabeli između plej-ofa i plej-auta

Đorđević: Da li ćemo uspeti ne znam, ali trudićemo se

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 15 časova dočekuju na Čairu beogradski Čukarički u sklopu 16. kola Superlige Srbije.

Obe ekipe zauzimaju pozicije u donjem delu tabele, te su bodovi i povratak među mesta koja donose plasman u plej-of imperativ u narednom okršaju.

Tim sa Čaira je nakon poslednjeg duela i poraza od ekipe Novog Pazara ostao bez trenera Trajkovića koji je podneo ostavku na tu funkciju. U toku reprezentativne pauze ekipu je preuzeo novi šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević. Mladi stručnjak nije imao previše vremena za rad, te je na početku konferencije za medije sagledao prve dane u novom klubu.

“Radili smo dosta na fizičkoj pripremi, taktici, ali i na psihološkom planu. Pokušao sam da što bolje upoznam tim, a i oni mene. Sigurno je da ima problema, ali smo dobro radili i mislim da smo na dobrom putu da se podignemo. Dobio sam mnogo informacija otkako sam ušao u klub, ali i igrači od mene. Moramo u hodu da rešavamo probleme koje smo primetili, pogotovo što nam predstoji jako težak raspored. Rekao sam im da je za njih od ovog kola početak prvenstva, da sklonimo sa strane i zaboravimo sve što je bilo, a zaista, suštinski i jeste početak drugog dela prvenstva. Igrači ne smeju ništa da shvate tragično, moramo da krenemo da uzimamo bodove, tanka je linija na trenutnoj tabeli između plej-ofa i plej-auta”, rekao je Đorđević.

U dosadašnjim mečevima stekao se utisak da je ekipi Radničkog uvek malo nedostajalo da dođe do pozitivnijih rezultata i boljeg konta na tabeli.

“Moramo da budemo hrabri, pravi, da promenimo pristup. Ukoliko momci budu karakterno dobri, požrtvovani, publika će to i prepoznati. Ipak za to je potrebno vreme, ne ide ništa preko noći. Neke ekipe se odmah podignu, neke kasnije, ali ja verujem u ove momke. Neka na ovoj utakmici ispravimo 20-30 odsto onogo što nije valjalo i ja ću biti zadovoljan”.

Nakon analize zatečenog i urađenog u svojoj ekipi, Đorđević je govorio o narednom protivniku:

“Čukarički je ekipa koja je godinama među četiri najbolje u Srbiji. Jedan od najorganizovanijih klubova. Sadašnji sastav ima veliki individualni kvalitet, oni nemaju problem igre, već rezultata. Dolaze ovde da urade sve da uzmu bodove, oni su po meni favoriti. Ipak, kao što sam rekao kada sam došao, mi moramo da napravimo neosvojivu tvrđavu od Niša. Da svima damo do znanja da ne mogu da uzmu bodove ovde. U tom pravcu treniramo, radimo i pokušaćemo sve da uradimo da tako bude. Da li ćemo uspeti ne znam, ali trudićemo se”, ističe trener Radničkog Slavoljub Đorđević.

Đorđević je istakao i da je posedno srećan što nema povređenih igrača u tuimu, već na okupu ima čitav roster od kojih će izabrati startnih 11 za nedeljni meč:

“Momci dobro rade i treniraju, u medicinskom smislu nemamo kadrovskih problema. Moramo da povedemo računa da ne nagomilavamo žute kartone, jer nam predstoje važni mečevi. Sa ekipom je i najiskusniji, Saša Marjanović, razgovarao sam sa njim i očekujem da i on dati svoj doprinos u našoj borbi za bodove, može da bude lider koji nam je ponekad na terenu nedostajao”, završio je Đorđević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com