DruštvoEkonomija

Radnici razočarani vestima sa protesta, ništa još od sastanka u Vladi

Radnici nekadašnjih niških industrijskih giganata koji imaju potraživanja za zaostale plate razočarani su otišli sa današnjeg protesta ispred Gradske kuće jer se ispostavilo da njihovi predstavnici nisu bili na sastanku u Vladi Srbije, kao što im je to bilo obećano.

Radnici su podsetili da im je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pre dve nedelje obećala da će sastanak u Vladi Srbije na temu zaostalih plata biti održan u roku od 10 dana.

Jedan od tridesetak okupljenih radnika, Goran Stojanović rekao je da protesti ispred Gradske kuće više nemaju nikakvog smisla i da je potrebno da se jednom za svagda stavi tačka na problem isplate zaostalih zarada.

„Moj predlog je da se organizujemo i odemo u Vladu kako bi nam tamo rekli da li za nas ima para ili nema. Da ne dolazimo više uzalud ispred Gradske kuće“, izjavio je Stojanović.

Predstavnik radnika Radosav Spajić rekao je da su dobili novo obećanje za sastanak u Vladi Srbije i ta bi do tog sastanka trebalo da dođe oko 21. februara, na šta su okupljeni burno negodovali.

On je rekao da se pre dva dana čuo sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i da ga je ona obavestila o novom terminu sastanka i o tome da će poći sa radnicima u Beograd na taj sastanak.

„Gradonačelnica je rekla da su iz Centra za socijalni rad uzeli spiskove sa imenima radnika koji imaju neisplaćene zarade, a ovih dana će uzeti spiskove iz suda. Što se sastanka tiče, inisistirao sam da ugovori sastanak ne samo sa premijerkom Anom Brnabić već i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Ona je rekla da Ana Brnabić ili ona ili bilo ko drugi ne može u ovoj državi da uradi ništa za šta neće pitati predsednika države“, izjavio je Spajić.

Kako je kazao, radnici očekuju da će rukovodstvo naše zemlje shvatiti da sa problemom zaostalih plata ne mogu više da rade kao što su radili.

„Imaju presude iz Strazbura koje su obavezujuće, a imamo i izvršne presude naših sudova. Vlada Srbije mora da to ispoštuje. Pored toga pitamo se, da li smo mi država u državi? U Vojvodini radnicima Privredni sudovi priznaju dugovanja i odmah im se plate isplaćuju“, rekao je Spajić.

On je najavio da će se zaposleni i narednog petka okupiti ispred Gradske kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Treba isplatiti radnike poceloj srbiji a ne samo u vojvodini jer hoce glasove za izbore inama u prokuplju duguje da isplati milan toplica tulare i pored sudskog resenja ali ovo je sramota da se sudsko resenje ne vazi gde je tu vladavina prava a ne da neko me da a nekom nista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com