Društvo

Radnici propalih niških firmi dobili novo obećanje za isplatu plata

Radnici propalih niških društvenih preduzeća ponovo su danas razočarani otišli sa protesta ispred Gradske kuće jer vesti koje su im doneli njihovi predstavnici, koji su se juče bili na sastanku u Vladi Srbije, nisu obećavajuće. Radoslav Spajić, jedan od petorice radnika iz Niša koji su sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski otputovali u Beograd, rekao je da su u Vladi dobili za sada samo novo obećanje.

“Obećali su nam da će za pet do šest dana pribaviti spiskove sa imenima radnika koji imaju izvršne sudske presude potvđene u Privrednom sudu i sa iznosima potraživanja za zaostale plate. U tom roku bi trebalo da nam ponude i konkretno rešenje za isplatu zarada. Ono čime smo nezadovoljni je što nisu želeli da nam kažu ni okvirni rok kada bi mogli da dobijemo naše plate. Mi smo insistirali na hitnoj isplati, a oni su nam kazali da smo čekali do sada 10 i 15 godina, a da sada hoćemo preko noći da rešimo problem”, istakao je Spajić.

On je takođe kazao da je nezadovoljstvo predstavnika radnika izazvalo i to što predstavnici Vlade nisu pristali da se na sastanku vodi zapisnik.

To kod nas izaziva sumnju. U poslovnom svetu kada ne vodite zapisnik to znači “rekla, čula, kazala” i onda ne može da se ustanovi ko je šta rekao, a na osnovu zapisnika možemo da pravimo sporazum. Oni su međutim, insistirali da im verujemo na reč, a pri tom su imali stav da ne možeo da razgovaramo o isplati plata sve dok protestujemo ispred Gradske kuće. Tako smo otišli sa sastanka, nezadovoljni mi, nezadovoljni oni. Čitav sastank je protekao u mučnoj atmosferi,  izjavio je Spajić.

Prema njegovim rečima, radnici će se ponovo okupiti sledećeg petka, sa nadom da će ljudi iz kabineta ponuditi neko rešenje za isplatu plata. Dodao je, da su radnici spremni na dogovor, ali da ne mogu da pristanu na otpis kamate, kao što im je to u Vladi predloženo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Drzava se ponasa kao da je to licna svojina recite jednom ili ima ili nema para treba isplatiti i odreci se kamate i resen problem u celoj srbiji oni su pola umreli od sirotinjy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com