Društvo

Radnici pošte obustavili štrajk

Zaposleni u JP “Pošta Srbije” juče su prekinuli štrajk tako da gradjani danas mogu očekivati pošiljke i pakete koje poštari proteklih dana nisu dostavljali zbog obustave rada.

Radnici pošte štrajkovali su zbog malih plata, a krenuli su da ponovo rade nakon dogovora postignutim sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Izmedju ostalog je dogovoreno da se u roku od 7 dana formira radna grupa za kolektivno pregovaranje, u kojoj će, pored predstavnika reprezentativnih sindikata, poslovodstva i osnivača, učešće uzeti i 3 predstavnika zaposlenih sa današnjeg sastanka.

Ona će imati zadatak da se izmeni član 42 Kolektivnog ugovora, na način da se raspodela sredstava iz dobiti počev od 2018 godine isplaćuje linearno.

Dogovoreno je da se sredstva za povećanje osnovnih zarada, kao i sredstva za uvećanje zarada po osnovu radnog učinka preusmere sa administrativnih poslova na tehnološke poslove, sa izuzetkom deficitarnih radnih mesta.

Takodje je dogovorena analiza koeficijenata osnovne zarade, na način da se tehnološka radna mesta više vrednuju, a biće preispitana opravdanost postojanja pojedinih radnih mesta, poput velikog broj savetnika, zamenika i drugih dupliranih rukovodećih radnih mesta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com