Društvo

Radnici: NEĆEMO MILOSTINJU, hoćemo svoje pare!

Ispred Gradske kuće galama i povici.

I ovog petka nezadovoljni, bivši radnici propalih niških preduzeća okupili su se kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog, kako kažu, svog mukom stečenog novca koji. Jednokratna pomoć, u visini minimalne zarade, je pristigla. Ipak, oni su, kako kažu, nezadovoljni time što o neisplaćenim zaradama i dalje ne znaju ništa.

Foto: Niške Vesti

Sa radnicima je danas razgovarao i većnik Mihajlo Zdravković, koji ih je ovom prilikom zamolio da se rešavanje ovog problema i nastavi mirnim putem, da volja da radnici dođu do svog novca postoji,  i da nema potrebe za svađom i raspravama.

„Nemojte da se vraćamo na početak, znamo dokle smo došli, znamo šta tražimo i moramo da imamo strpljenja“, podržao je Zdravkovića i Žarko Đorđević, predstavnik radnika.

Radnici su više puta ponavljali da “ne žele milostinju, nego pare“, aludirajući na jednokratnu pomoć koja im je isplaćena.

„Nemamo informacije šta sa isplatom zarada, poslali smo zahtev da se sretnemo sa premijerom Vučićem, jer smo od njega dobili obećanje na sastanku. Očekujem poziv ministra Kneževića u toku dana“, kaže Đorđević.

Podsetimo, radnici koji su svoju dokumentaciju dostavili kasnije – između 26. decembra i 6. januara, njih 2300, su u četvrtak primili jednokratnu pomoć od 21 300 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com