Zdravlje

Radnici Kliničkog centra Niš na proleće biće prevedeni u stalni radni odnos

Sve medicinske sestre i tehničari u Kliničkom centru Niš kojima ističe ugovor o radu u toku marta i maja biće prevedeni u stalni radni odnos, piše u saopštenju Sindikata Nezavisnost KC Niš. Na sastanku koji je održan u Ministarstvu zdravlja dogovoreno je i da stalno zaposlenje dobije veći deo nemedicinskih radnika koji su do sada bili angažovani ugovorima o privremenim i povremenim poslovima.

Iz Sindikata Nezavisnost poručuju da će, sve što je dogovoreno, biti potvrđeno na kadrovskoj komisiji Ministarstva zdravlja, a jedna vrsta odobrenja je već dostavljena. Takođe, povećan je i broj izvršilaca-radnika Kliničkog centra Niš, predviđenih kadrovskim planom, dodaje se u saopštenju.

“Na naše ogromno zadovoljstvo višegodišnja agonija privedena je kraju uz angažovanje kako direktora Kliničkog centra Niš i Uprave Kliničkog centra Niš, tako i našeg sindikata, ali i razumevanjem problema koje ima KC Niš od strane Ministarstva zdravlja”, poručeno je u saopštenju Sindikata Nezavisnost KC Niš.

Dodaju da je ovo ogroman uspeh, jer će KC Niš višemilionska sredstva izdvajana za prijem radnika na pp poslovima biti preusmerena u druge svrhe, kao i za prijem novih radnika, a efikasnost u radu kao rasterećenje radnika ovim prijemom biće značajna.

Iz Sindikata Nezavisnost dodaju da će o načinu prijema radnici biti naknadno obavešteni.

Sastanku u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije prisustvovali su direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović, predsednik GSZ SZ Zoran Ilić, predsednik sindikata Nezavisnost KC Niš Miodrag Stojković i u ime Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com