Ekonomija

Radnici iz propalih niških firmi ostali “kratkih rukava” u Beogradu

Predstavnici radnika propalih društvenih firmi koji potražuju zaostale zarade bili su na sastanku u Ministarstvu privrede, ali umesto konkretnog rešenja, iz Beograda donose samo obećanje o novom sastanku.

Umesto sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom privrede Goranom Kneževićem tročlana radnička delegacija sastala se danas u Ministrstvu privrede sa državnim sekretarima Draganom Stevanovićem i Milanom Trivuncem. Prema rečima predstavnika radnika Žarka Đordjevića na sastanku je dogovoreno da državni sekretari predstojeće srede sa premijerkom Anom Brnabić razmatraju problem isplate zaostalih zarada” rekao je Djordjević.

“Pokazali smo Stevanoviću i Trivuncu presude Ustavnog suda i suda u Strazburu presude u kojima stoji da država treba iz budžetskih sredstava da isplati zaostale zarade. Oni su kazali da država mora da donese zakon da bi zarade bile isplaćene”, rekao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, Stevanović i Trivunac su obećali da će radnike najkasnije do narednog petka obavestiti o ishodu sastanka sa premijerkom Anom Brnabić.

Za naredni petak zakazan je novo protestno okupljanje radnika koji potražuju zaostale zarade.

Radnicima Mašinske industrije, Elektronske industrije, Gradjevinara, Jastrepca i drugih firmi pridružili su na poslednjem protestu učesnici rata 1999. godine, Policijski i Vojni sindikat Srbije.

Procenjuje se da oko 9.000 radnika propalih društvenih firmi u Nišu nije naplatilo zarade, a njihova ukupna potraživanja iznose oko 4,5 milijardi dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com