HronikaRegion

Radnica leskovačkog Suda i još dve osobe uhapšeni zbog mita i zloutoptrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su G.Đ. (1964), zaposlena u Osnovnom sudu u Leskovcu, S.S. (1981), odgovorno lice agencije za promet nekretnina „Adigal“, i S.D. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

“Sumnja se da je G.Đ. pečatom Osnovnog suda u Leskovcu overila ovlašćenje, koje nije potpisano od strane izvesne žene koja je na radu u Italiji kao davaoca, a kojim je S.D. ovlašćen da može da izvadi njeno uverenje o slobodnom bračnom stanju, izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o državljanstvu.

Pomenutoj ženi su navedena dokumenta bila potrebna za ostvarivanje prava u Italiji, a za ovu uslugu, kako se sumnja, G.Đ je od nje primila mito od 300 evra.

Ovlašćenje je, kako se sumnja, sačinila S.S., po prethodnom dogovoru sa G.Đ, iako je znala da je lažno i da nije potpisano od davaoca ovlašćenja. Sumnja se da je G.Đ. potom overeno ovlašćenje antidatirala, kako bi prikazala da je ono urađeno pre nego što je stupio na snagu Zakon o javnom beležništvu, na osnovu koga je overa ovlašćenje prešla u isključivu nadležnost notara.

Osumnjičeni S.D. se tereti da je potom upotrebio ovlašćenje kod matične službe, radi pribavljanja dokumenata.

Takođe, postoje osnovi sumnje i da je G.Đ. na isti način pečatom Osnovnog suda u Leskovcu overila i Ugovor o poklonu, između S.D. i njegovog pokojnog oca, kako bi mu omogućila da izbegne plaćanja takse za overu ugovora kod javnog beležnika”, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni će biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com