DruštvoEkonomija

Radivojević: Ulaganja u radnu zonu “Sever” i rekonstrukcija Učiteljskog doma u Omladinski centar

Restoran „Lipov lad“ i „Medikoterapija“ rekonstruišu se u vrtiće

 Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević najavio je da će već u prvoj trećini naredne godine krenuti rekonstrukcija prostora u Naserovoj ulici u kome se nekada nalazio restoran „Lipov lad“ i prostora „Medikoterpije“ u Čairu.

„Objekat „Medikoterapije“ je planiran za gotovo 500 mališana. Mislim da ćemo time potpuno anulirati listu čekanja, koju smo sveli na najmanju moguću meru, jer smo ove godine završili tri vtrića, u naselju Brzi Brod, u naselju 9. maj i na Bulevaru Nemanjića. Dva vrtića iz temelja smo krenuli ove godine, jedan na području Panteleja, drugi na području opštine Crveni krst. U prvoj trećini sledeće godine planiran je završetak tih vrtića“, izjavio je Radivojević prilikom predstavljanja nacrta budžeta za 2024. godine.

Radivojević je kazao da će grad naredne godine najznačajnija ulaganja imati u Radnu zonu „Sever“, pošto je potrebno da se na toj lokaciji završi eksproprijacija zemljišta i zona infrastrukturno opremi.

„Na tom prostoru dobićemo 200 hektara za investitore. Upravo će firma „Ariston“ prva tamo realizovati investiciju. Jasno je koliko se višestruko isplati ulaganje u svako novo radno mesto. Za nepune dve i po godine vratili smo investiciju prve zgrade NTP-a, tamo sada radi 600 mladih ljudi, a samo od poreza na zarade u budžet se slije godišnje nešto više od 150 miliona dinara. Početkom godine krenućemo sa izgradnjom druge faze projekta Naučno-tehnološkog parka“, istakao je Radivojević i istakao da su u proteklih deset godina investitori realizovali u Nišu investicije vredne 980 miliona evra.

Prema njegovim rečima, jedna od značajnih investicija u gradu naredne godine biće rekonstrukcija Učiteljskog doma u Omladinski centar.

Pri kraju je obezbeđivanje neophodne dokumentacije i do kraja godine se očekuje dobijanje građevinske dozvole.

„Sutra će biti objavljen javni poziv za novu zgradu muzeja, gde planiramo da rešimo i problem prostora i Galerija savremene likovne umetnosti. Grad je pokrenuo postupak kupovine tog zemljišta. Plan je da sledeće godine krenemo sa realizacijom lokacije, ali nam najpre predstoji jedan transparentan vid projektovanja, kako bi mogli da dobijemo najbolje arhitektonsko rešenje“, izjavio je Radivojević.

On je istakao da će značajna sredstva naredne godine biti uložena u školske objekte.

„Do kraja godine potpuno ćemo završiti energetsku sanaciju škola „Ivan Goran Kovačić“ i „Kralj Petar“, a odmah ćemo početkom godine krenuti sa energetskom sanacijom škole „Stefan Nemanja“. Planiramo i energetsku sanaciju školu „Vožd Karađorđe“ u toku sledeće godine. Rekonstrukcija škole u Prvoj Kutini počeće odmah na početku 2024. godine, za te radove imamo građevinsku dozvolu. Grad se opredelio i da revitalizuje centar u Divljani tako da su značajna sredstva budžetirana za tu namenu“, kazao je Radivojević.

Prema njegovim rečima, u narednoj godini biće nastavljena gradnja akva-parka, a značajna sredstva biće uložena i u sportske objekte. Najavio je završetak sportske sale u školi „Miroslav Antić“ i zamenu osvetljenja u hali „Čair“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com