Društvo

Radionice za najmlađe, saveti za mame

Radionicama za najmlađe i savetima za mame, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Komisije za mlade i pronatalitetnu politiku obeležena je Svetska nedelja dojenja. Ovo je još jedna u nizu manifestacija „Medijana za bebu više“, kojom se ukazuje na značaj proširenja porodice i roditeljstva, a u skladu sa državnom strategijom države Srbije u oblasti pronatalitetne politike.

“U više od 170 zemalja obeležava se Nedelje dojenja, pa je prilika da u tome učestvuje i Gradska opština Medijana, kao opština posvećena novim generacijama i izdvajanjima za decu. Pozvali smo stručnjake iz niškog Doma zdravlja, jer su oni najpozvaniji da govore o ovoj temi. Pozvali smo i trudnice i majke da dođu, da pitaju ukoliko ih nešto zanima iz ove oblasti, da daju svoje sugestije nama u radu”, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uz napomenu da opština organizuje program za decu i pruža mogućnost i njima i roditeljima da na tabli želja i ideja napišu šta žele i šta im je potrebno, a što će kao smernice biti iskorišćenae u organizaciji novih akcija.

Kocić je rekao da se manifestacija održava u Čairskom parku, jer je želja da aktivnosti najveće niške opštine budu zastupljene na celoj njenoj teritoriji, a ne samo u Svetosavskom parku, kao što je do sada bilo.

Služba Patronaže iz niškog Doma zdravlja i viša strukovna sestra Marina Vukić razgovarale su tokom akcije sa trudnicama i mamama, delile savete, upućivale na stručne službe i pitale šta je to što im nedostaje da bi se što uspešnije ostvarile u ulozi majke i roditelja.

Foto: GO Medijana

Deca su se oprobala u vodenim i zabavnim igrama, crtanju po licu, družila se sa klovnovima, pravila magnete i podmetače sa likovima junaka iz crtanih filmova. Svi mališani koji su učestvovali u programu dobili su gratis vožnju u voziću, kroz Čairski park. Akcija se nastavlja u četvrtak, 8. avgusta, na platou kod Dečijeg centra u Čairu, od 19 do 20 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com